AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ankara'da yapılan İl Başkanları toplantısını değerlendirdi.
Uçar, parti binasında yaptığı açıklamada, 2011 yılında yapılacak genel seçimlerin startını verdiklerini söyledi.  "Demokratik Açılım" ve "Milli Mutabakat" süreci ile ilgili vatandaşı bilgilendirmek amaçlı kitap bastırıldığını belirten Uçar, açılım sürecinin nasıl işleyişi konusunda toplantı düzenlediklerini de söyledi.
Başkan Uçar, vatandaşın kafasında demokratik açılım süreci ile ilgili soru işareti olduğuna dikkat çekerek, 'Bizim muhatabımız PKK değil, bizim muhatabımız asla Abdullah Öcalan olamaz. Bizim muhatabımız sadece parlamentodaki temsilcilerdir. Biz parlamentoda bunları muhatap aldık, ama bir yerlerden talimat alarak parlamentoda konuyu bir yerlere getirmek istediler. Demek ki kendi başlarına değiller" şeklinde konuştu.
Uçar, şunları söyledi;
"İl Başkanları toplantısı, her ay düzenli olarak yapılan rutin toplantılardan birisi. Cuma günü Ankara'da yapılan toplantının gündemi ise, özellikle son günlere damgasını vuran 'Demokratik Açılım' ve 'Milli Mutabakat' süreci ile ilgili? İçişleri Bakanımız, teşkilatlarımızı bilgilendirdi. Belediye başkanlarımızı, kadın kollarımızı çalışmaları ile bilgilendirerek, demokratik açılım sürecinin nasıl işleyeceğini belirten ve Türkiye genelinde dağıtılması için bir kitapçık bastırıldı. Daha önemlisi kamuoyunda vatandaşın kafasında soru işareti var, nedir mesela bu; bizim muhatabımız asla PKK değil, Abdullah Öcalan değil. Bizim muhatabımız parlamentodaki temsilcidir. Biz parlamentoda bunları muhatap aldık, ama bir yerlerden talimat alarak parlamentoda bir yerlere getirmek istediler. Demek ki bunlar kendi başlarına değiller. Bunlar bir yerlerden talimat alarak bu tip işleri yapıyorlar. Biz bütün sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin düşüncelerini aldık. Bundan sonraki süreçte kendi kararlarımızla hareket edeceğiz. Bu süreci başlattık. Başlatılan bu süreci hızlı bir şekilde tabana yayarak tamamlamak istiyoruz. 25-30 yıldır Türkiye'nin başına bela olan terörden kurtulmak, 6 aylık bir mesele değildir. Süreç alacaktır. Daha sonra bunun meyveleri alınacaktır. Bunun dışında teşkilat çalışmalarımızla ilgili bir takım bilgilendirmeler yapıldı. Bundan sonra her ay düzenli bir şekilde belediye başkanlarımızla toplantı yapılacak. Her ay il danışma meclisi toplantılarını gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren 2011 yılında yapılacak genel seçimlere start verdik."Zonguldak Limanı'nın özelleştirilmesiyle ilgili bir soruya Uçar, "Zonguldak Limanı, Sayın TTK Genel Müdürü ile yapmış olduğumuz görüşmede, 'Kiralarsak daha verimli mi olur, yoksa bizde mi dursa daha mı iyi olur?' diye görüş alışverişi yaptık. Daha netleştirmedik. Sayın Genel Müdürümüz yetkili arkadaşlara talimat verdi, 'bununla ilgili bir çalışma yapın, raporla beraber yönetim kurulumuz ile kiraya verelim mi, vermeyelim mi?" diye karar vereceğiz" dedi.