Kdz. Ereğli Abdi köyü Kargalar Mahallesi sakinleri bozuk yollarının yapılmamasından dolayı sıkıntılı günler geçiriyor.

Abdi köyü Kargalar Mahallesi sakinleri 6 yıldır yapılmayan köy yolları nedeniyle tepkili. Mahalle sakinlerinden Yaşar Demircan, köy yollarının bozuk olmasından dolayı, bayramlarda ziyaretçilerinin bile gelmediği söyledi. Otomobil ve diğer araçların bozuk yoldan dolayı altını vurduğunu, araçların ön takımlarının sürekli hasar gördüğünü söyleyen Demircan, 12 Haziran genel seçimlerinde Abdi köyü yüzde 90 civarında AK Parti'ye oy verdi. 6 yıldır köy yollarımız çok bozuk durumda. Köy hizmetleri ve Özel İdare bizim mahalle yolumuzda her hangi bir çalışma yapmadı. Ramazan Bayramı'nda ben ve köydeki diğer sakinler akrabalarımıza ziyarete gittik. Fakat bizim bayramımız olan üçüncü bayramda köyümüze ziyarete kimse gelmedi. Sorduğumuzda, 'Sizin köyün yolu çok bozuk. Araçlarının altını vuruyoruz, akislerimiz zarar görüyor.
Kusura bakmayın' diyerek bize mazeret belirtiyorlar. Gerçekten de bizi ziyarete gelemeyen tanıdıklarımıza hak veriyoruz. Köyün girişinden sonuna kadar tüm yollar çok berbat durumda. Yaz aylarında bu yollar bu kadar kötü olursa, kışın neler olur düşünemiyorum. Anlayamadığım bir başka konuda, köylümüzün hepsine yakını AK Parti'ye oy verdi. Biz Başbakanımızı seviyoruz. Ama biz oy verdiğimiz için acaba cezalandırılıyoruz mu diye de düşünmeden yapamıyoruz. Yan komşu köylere bakıyoruz, Ketenciler köyü tamamen parke taş ile kaplanmış, Kocaali köyüne bakıyoruz her taraf asfalt yapılmış. Bizim suçumuz ne bir türlü anlayamadık. Bu devirde böyle yol mu olur. Türkiye baştan başa duble yollarla kaplanmış ama bizim 500 metrelik köy yolumuz maalesef yapılmıyor. 6 yıldır dört gözle yollarımızın yapılmasını bekliyoruz. Genel seçim tek umudumuzdu. Seçim bitti, kış ayına gelinde hala tek bir çalışma yapılmadı. Siyasetçiler oyları aldı ve gittiler. Daha önce olduğu gibi bizi yine unuttular. Diğer köylerdeki köylüler bize gülüveriyorlar. Bizimde dalga geçiyorlar. Biz mahalle sakinleri buna layık değiliz. Mahallemiz nedense cezalandırılıyor. Ama biz bunu hak etmiyoruz. Ben iddia ediyorum, Zonguldak genelinde bu şekilde bozuk ve berbat durumda bir başka köy ve mahalle yolu yoktur.
Zaten diğer köylülerimizde bizimle bundan dolayı dalga geçip halimize gülüveriyorlar. 'Herkesin köy yolları asfalt olmuş, parke taşla döşenmiş, hayırdır sizin köyün yollarını ne olacak' diyerek alay etmelerinden utanmaya başladık. Bizim sesimizi duysunlar ve bizim sorunumuza da çare bulsunlar dedi.