Posbıyık kendisine düşman olan AKP Zonguldak Milletvekili Erdoğan, CHP İlçe Başkanı Balcı ve işadamı İşler?in Ereğli?de bir gazeteye sponsorluk sağladığını vurgularken, ?CHP İlçe Başkanı Balcı seçimi Ereğli?de alsın belediyeye sokarsam namertim? dedi.

Balcı?nın CHP düşmanları ile işbirliği yaptığını söyleyen Posbıyık, ?AKP ile dişe diş demokrasi mücadelesi veren Genel Başkanımız ve partinin üst yönetimine ihanet etmişlerdir? dedi.

Ereğli Belediye Başkanı, CHP üyesi ve delegesi sıfatı ile basın toplantısı düzenlediğini belirten Halil Pos bıyık, CHP Ereğli İlçe Örgütünün delege seçimlerinde usulsüzlük yaptığını söyledi.
Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Örgütünün Ali Koçal'dan aldığı destekle parti içi demokrasiyi ve siyaset ahlakının en temel kurallarını çiğnediğini belirte-rek, "Ben demokrasiye gönül vermiş bir siyasetçi olarak buna tahammül edemiyorum bunu CHP'ye yakıştıramıyorum" Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Bozhane'de yeralan Hicabi'nin Yeri'nde düzenlediği basın toplantısına CHP Ereğli İlçe eski başkanlarından İsmail Fota, Muhammet Arslan, Bayram Gürkan'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda partili de katıldı.

40 YILLIK CHP'LİLERE OY KULLANDIRILMADI
Delege seçimlerinde sahtekarlık yapıldığını vurgulayan Posbıyık, "Seçimlerde sahtekarlık yapılıyor, örgüt içi demokrasi çiğneniyor, Ali Koçal seçimlere müdahale ediyor. İl Başkanı yanlı davranıyor. Üye listelerine başlangıçtan itibaren ulaşılamıyor. Sandık başlarına CHP Genel Merkezinden gelen listeler asılmıyor. Bütün mahallelerde sahte üyeler var. İki gün önce üye yapılan akrabalara oy kullandırılıyor. Kırk yıllık CHP'lilere üyeliğin yok diye oy kullandırılmıyor. Kırk yıllık CHP'lilere üyeliğin yok diye oy kullandırılmıyor. İlçe Başkanının, "Bağlık'ta 60 tane kan bağım olan ile 40 tane akrabamı bir hafta önce üye yaptım" dediği kişilere oy kullandırılıyor.

MÜFTÜ'DE OTURAN BAĞLIK'DA OY KULLANIYOR
"Halil Posbıyık listelere Anap'lıları dolduruyor" diye propaganda yapılıyor. Aynen AKP'lilerin yaptığı gibi gençleri OYPA'ya işe alacağım diye kandırıp oylarını alıyorlar. İlçe Başkanı CHP düşmanları ile işbirliği yapıyor. İlçe Başkanı CHP düşmanlarına gazete çıkarttırıyor. Hukukçu avukat Mesut Avcı ve eşi Süleymanlar Mahallesinde oturuyor, Bağlık Mahallesinde oy kullanıyor ve delege seçiliyor. İlçe Başkanı Yaşar Balcı, Çavdarlı'da oturuyor. Eşi ile birlikte Bağlık'ta oy kullanıyor. İl Genel Meclis üyesi Kenan Gündoğdu ve eşi Sevim Gündoğdu, müftü mahallesinde ikamet ediyor, Bağlık mahallesinde oy kullanıyor. Diğerlerini sayamıyorum. Çünkü CHP'nin üyesi olarak utanıyorum. Demokrasi, laiklik, Cumhuriyet diyenlerin düştüğü durumdan utanıyorum. Ali Koçal'dan İl Başkanı Osman Yayla'dan Yaşar Balcı'dan utanıyorum. Anti demokratik uygulamalardan diktatör gibi hareket eden milletvekili Ali Koçal'dan utanıyorum. Ben demokrat ve ilkeli bir insanım. Allah sağlık verirse 4.5 sene belediye başkanlığı yapacağım. Hiçbir beklentim yok.

BENİ DEMOKRASİ İLGİLENDİRİYOR
Belediye Başkanı olarak çok mutluyum, belediye meclis üyesi arkadaşlarımla uyum içerisinde çok güzel işler yapıyoruz, mevki ve makam beklentim yok. Delege seçimleri İlçe Başkanlığı seçimleri neticesi ne olursa olsun beni ilgilendirmiyor. Beni demokrasi ilgilendiriyor. Zonguldak İl Örgütünü Ali Koçal'ı, Kdz.Ereğli İlçe Örgütünü demokrasiye saygı göstermeyi öğretinceye kadar mücadeleye devam edeceğim. Şunu da söyleyeyim. Bütün bunlar şu sıralar AKP'nin anti demokratik uygulamalarına karşı kararlı şekilde demokrasi kavgası veren partimize ihanettir. Bu ihanetin arkasında daha şimdiden yeniden aday olamama korkusu yaşayan bir milletvekilinin bulunması son derece üzücüdür. Bu kimseler şu sıralar AKP'ye karşı dişe diş demokrasi mücadelesi veren başta Genel Başkanımız Baykal olmak üzere partimizin üst yönetimlerine de ihanet etmişlerdir.

SAHTE ÜYELER
Sahte üyelerle delege seçimi kazanmaya çalışmak gibi bir çirkinliğe imza koyanların CHP içinde yerlerinin olmaması gerekir. Nitekim Genel Sekreterimiz Önder Sav, bu gerçeği delege seçimleri öncesi yayınladığı bir genelgede açıkça belirtmiş seçimlere hile karıştıranların Disiplin Kuruluna sevkedileceğini duyurmuştur. Parti içi demokrasinin vahşice çiğnenmesinden rahatsız olan hepimiz Genel Sekreterimizin genelgesinin Ereğli'de uygulanmasını talep ediyor ve bekliyoruz. Partimizin Genel Yönetimi vakit geçirmeksizin delege seçimlerinin ilk basamağında ortaya çıkan sahtekarlığa el koymalıdır. Çünkü şuan tüm köy ve mahalle seçimlerinin üzerine gölge düşmüştür.
Genel Merkezimiz Önder Sav'ın genelgesindeki açık hükümlere rağmen hafta sonuna kadar duruma el koymaması halinde sanıyorum üzücü gelişmeler olacaktır" sözleri ile konutu.

GAZETEYE SPONSORLUK
Yeni çıkan bir gazeteye sponsorluk yapanlar Fazlı Erdoğan, Yaşar Balcı, Murat İşler'dir. Bana düşman olan kesimlerdir. Neden, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık burada belediye başkanlığını devam ettiğine göre Yaşar Balcı İlçe Başkanı seçilirse Posbıyık'ı tanıyoruz ilkeli adamdır, sözünden dönmez, Balcı'yı isterse partiden atsınlar tanımaz. Tanırsam da namertim. Belediyeden içeri sokarsam şerefsizim. CHP küçülecek AKP büyüyecek diye bu düşmanlığı yapıyorlar" dedi.

POSBIYIK TEPKİLİ
CHP Ereğli İlçe Yönetiminin delege seçimleri için oy kullanan üyeler arasında uzun zamandır başka yerlerde oturan üyelerin delege seçildiği belirtildi. Genel Merkezin yayınladığı genelgeye de aykırı olduğunu belirten Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, CHP Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın da Uzunmehmet Mahallesinde oturmasına rağmen Bağlık Mahallesini adres gösterdiğini belirtti.

GENELGEYE AYKIRI
Posbıyık'ın belirttiği o liste şu şekilde. "Ereğli İlçe Örgütümüzde, 15.11.2009 Pazar günü Bağlık Mahallesi Delege seçimi yapılmıştır. Bağlık Mahallesi delege seçimi için kullanılan üyeler arasında Bağlık Mahallesinde uzun zamandır oturmayan üyeler ve seçilen delegeler vardır. Bu durum Genel Merkezimizin yayınladığı 2009/18 sayılı genelgesine aykırıdır. Genelgeye aykırı olarak İlçe Başkanı Yaşar Balcı üç yıldır Süleymanlar Mahallesinde oturmaktadır. Partimizin delege seçimi için yayınladığı 2009/18 nolu genelgesine aykırı olarak üye listelerinde gerekli düzeltmeyi yapmamış ve ilçe başkanı olarak kendisi de dahil Bağlık Mahallesinde oturmadığı halde çok sayıda kişi ilçe örgütüne üye yapılarak delege seçimlerinde oy kullanmıştır. Yaşar Balcı, Bağlık Mahallesinde delege seçilen Mesut Avcı ve Atilla Aslan Bağlık Mahallesinde oturmamaktadır.

İŞTE O KİŞİLER
Yaşar Balcı'nın Bağlık Mahallesinde oturmadığı halde Bağlık Mahallesi üye yaptığı kişiler örnekler. İlçe Başkanı Yaşar Balcı (Uzunmehmet Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermekte) Merih Balcı (Uzunmehmet Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermiştir) Mesut Avcı (Bağlık Mahallesinde delege seçilmiştir, Süleymanlar Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermiştir) Zeynep Avcı (Süleymanlar Mahallesinde oturmakta ancak Bağlık Mahallesinde adres göstermiştir) Selda Aydoğan (Kavaklık Mahallesinde oturmakta), Erdinaç Aytaç (Murtaza), Hanife Biçer (Kırmacı), İsa Çep (Kırmacı) Hatice Çetin (Müftü), Özcan Çömeten (Sarıkorkmaz), Süleyman Çobanoğlu (Müftü), Ahmet Volkan Demircioğlu (Süleymanlar), Kenan Gündoğdu (İl Genel Meclis Üyesi Müftü Mahallesinde oturmakta), Sevim Gündoğdu (Müftü), Esma Selen Göreci (Müftü), Pervin Göreci (Müftü), Ayşegül Likoğlu (Ömerli), Mesut Likoğlu (Ömerli), Mehmet Pehlivan (Müftü), Gülcan Sümer (Sarıkorkmaz).

BAŞKAN YANILTTI
Yaşar Balcı, İlçe Yöneticisi ve başkanı olarak en başta kendi bilgilerini parti genel merkezimize doğru ve güncelleştirilmiş olarak göndermediği gibi İlçe üyelerimizin güncelleştirilmesi ve eksiklerinin tamamlanmasına yönelik görevini yapmamış ve yanıltıcı bilgi sunmuştur.
Bu nedenle ilçe örgütümüzün yüzlerce üyesi ek listeye düşürülmüş ve delege seçim listelerinde yer alması sağlanmadığı ve delege seçiminde kullanılacak üye listelerinin üyelerden saklanması sonucunda oy kullanamamıştır" denildi.