HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, partilerinin aday listesini değerlendirdi.

 

12 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan Genel Seçimler’de HAS Parti Genel merkezi Zonguldak Milletvekilliği adaylarının listesini YSK’ya sundu. Partinin resmi internet sitesinde yer alan listede, Zonguldak Milletvekilliği için birinci sırada, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü’nden emekli olan Ahmet Gül, ikinci sırada Kdz. Ereğli’de Mali Müşavirlik yapan Emrullah Erdoğan, üçüncü sırada Bakacakkadı beldesinden esnaf Hüseyin Emanet, dördüncü sırada bayan aday Hülya Demiröz ve beşinci sırada ise Yer Altı Maden İşçileri Derneği Başkanı olan Serkan Doğan’ın olduğu bildirildi.

İSTİŞARE YAPILDI

HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, adayların belirlenmesi için özellikle il teşkilatının önemli olduğunu vurgulayan Gonca, teşkilatın desteğini almayan adayların başarısız olduğunun örneğinin geçen seçimlerde yaşandığını söyledi. Parti olarak teşkilatın bütün birimleri ile istişareler yaparak listeyi belirlediklerini aktaran Başkan Gonca, listenin genel merkez tarafından tam destek görülüp onaylandığını söyledi.

SİYASETE DEVAM KARARI

Adaylar hakkında bilgiler veren İl Başkanı Secaattin Gonca, şöyle devam etti: “Birinci sıradaki adayımız Ahmet Gül Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü görevinden emekli oldu. Ailece Zonguldak’talar. Ahmet Gül iyi bir isimdir. Şu anda Özel Öğretim Kurumları Vakfı Başkanıdır. Fiili olarak Ankara’da bu görevi yapıyor. İkinci sıra adayımız Emrullah Erdoğan Kdz. Ereğli’de mali müşavirdir. Bir dönem Anavatan Partisi Alaplı Belediye Meclis üyeliği yaptı. Hüseyin Emanet, Bakacakkadı’da serbest ticaret yapıyordu. Bir dönem SP Bakacakaddı Belediye Başkan adaylığında bulundu. Seçimlere girdi, aslen Giresun kökenlidir. Dördüncü sıra adayımız Hülya Demiröz, Zonguldak Kozlu doğumludur. Serbest ticaretle uğraşıyor. CHP 2009 seçimlerinde Kozlu Belediye Meclis üyeliğine adaydı. Has Parti kurulduktan sonra Numan bey takip etmiş. Benim de İl Başkanı olduğumu duyunca HAS Parti’yi beğendiğini söyledi. Aynı zamanda Numan Kurtulmuş’un duruşunu ve söylemlerini beğendiğini söyledi. İl Başkanı olduğumu öğrenince bizimle siyasete devam etme kararı aldı. Aynı zamanda partinin kurucu üyesidir. Hüsamettin Emanet de Zonguldak il teşkilatının kurucu üyesidir. Emrullah Erdoğan Alaplı İlçe Teşkilatı Kurucu İlçe Başkanıydı ve istifa etti. Aynı zamanda da kurucu üyedir. Ahmet Gül, genel merkez kurucu danışma meclis üyesidir. Beşinci sıra adayımız Serkan Doğan ise, Yeraltı Maden İşçileri Derneği’nin başkanıdır. O da kurucu merkez ilçe kurucu üyesidir. Dolayısıyla beşi de bizim teşkilat mensubu arkadaşlarımızdır. En önemlisi de şudur. İstenilenin yapılmasında bizim il yönetimine bırakılmıştı. Biz teşkilat içerisinde aldığımız kararla il, ilçe, gençlik kolları, kadın kolları ve ilçe başkanları ile birlikte yapılan istişare sonucu hazırlanan bir listedir. Genel merkezde yetkiyi bize vermişti ve aynen onayladı. Zonguldak’ta gördüğümüz kadarıyla tüm siyasi partiler içerisinde en sorunsuz, teşkilat görüşü alınarak üzerinde tamamen mutabakat sağlanmış bir liste ile seçime gidiyoruz. Başta Ahmet Gül’ün Ankara bürokrasisini yakından tanıyan birisi olması, ama bu arada Zonguldak’ta bağlarını hiçbir zaman koparmamış olması diğer arkadaşlarımızın da sürekli Zonguldak’ta iş hayatında başarılı çalışmalar yapan insanlar olması ve başta şahsım olmak üzere tüm teşkilattaki arkadaşlarımızın da Zonguldakla olan bağlılığını herkes biliyor. Biz bu seçimlerden Allah’ın izni ile çok başarılı bir sonuçla çıkacağımıza yürekten inanıyoruz.”

“TAKDİR KENDİLERİNDEDİR”
Diğer partilerin adaylarının değerlendirilmesi ile birlikte bu durumun kendilerine avantaj mı yoksa dezavantaj mı sağlayacağı sorusuna cevap veren HAS Parti Zonguldak İl Başkanı Secaattin Gonca, “Ben duruma, diğer partilerin listeleri ile ilgili avantaj veya dezavantaj sağlayacağı yönünde bakmadım. Öncelikle bütün siyasi partilere başarı diliyorum. Ancak teşkilat destekli olmayan listelerin başarısız olduğu, geçmiş siyasi çalışmalarda Zonguldak halkı tarafından görülmüştür. O nedenle teşkilatının tam desteğini alan Has Parti listesi bu seçimlerde başarılı çıkacaktır. Kararı veren siyasi partilerin takdiri kendileridir” dedi.

Ergenekon Tutuklusu Mehmet Haberal’in CHP’den Zonguldak Milletvekilliği için birinci sırada adaylığının açıklanmasına ise Başkan Gonca, “Mehmet Haberal’ın adaylığı hayırlı olsun. CHP’nin kendi takdiri ve kararıdır. O nedenle 12 Haziran’da en sağlıklı kararı Zonguldak halkı verecektir” diye sözlerini tamamladı.