AKP Gülüç Belde Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen kongrede İrfan Çalı başkanlığa seçildi.

AKP Belde Teşkilatı'nın 4. Olağan Kongresi Büyük Anadolu Otel'de gerçekleştirildi.
Kongreye; AK Parti Zonguldak milletvekilleri Ercan Candan, Özcan Ulupınar, AK Parti eski Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Gökçeler Belediye Başkanı Bekir Çolak, Çaylıoğlu Belediye Başkanı Rıfkı Gültekin, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Adem Öztürk, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, çevre ilçe ve beldelerden çok sayıda parti yöneticisi ve partili katıldı. Selamlama konuşmalarının ardından konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, yurt dışında daha önce bulunduğu dönemlerde eziklik yaşadıklarını ancak, son zamanlarda durumun değiştiğini söyledi. Hayatının en mutlu döneminin geçen hafta Belçika'da yaşadığını belirten Candan, Düne kadar ezik durduğumuz o milletin karşısında 'Onu al müsait nokta nokta' diyebildik.
Akabinde dedik ki, 'milliyetçilik, bunun ötesinde de faşistlik bir hastalık, Avrupa'da yayılıyor. Bizde tıp ileri gitti bize gönderin de onları tedavi edelim' dedik. Yemekte Türkiye'den gelenler çok sert konuşmaya başladı dediler. Arkanızda gücünüz varsa ve doğru yapıyorsanız konuşursunuz. Daha fazlasını işitecekler ileride. Endonezya'daydım bir hafta önce, orada da Çinliler bile bizi kıskandı. Diğer ülkeler, Maldivler, Tayland, hepsi bizim etrafımızdaydı, bizimle kontak kurmaya çalışıyordu. Bu Türkiye'nin gücünden geliyor dedi.
Birlik ve beraberlik içinde olanların güçlü olabileceğini belirten Candan, Demokrasilerin gücü de hiçbir koltuğun kimseye baki olmayışından kaynaklanır. Elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olalım, birbirimizle çatışmayalım. Bunlar baki değil. Herkes gelip geçecek. Kongreler kardeşler arasında bir yarıştır. Biri incindiğinde birbirimizi kucaklamalıyız. Buradan birbirimizi kırmadan çıkarak, daha büyük hedeflere ilerleyeceğiz diye konuştu.
AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar da, teşkilatların güçlü olmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi:
Yerel yönetimlerle teşkilatın koordineli bir şekilde hareket etmesi iyi sonuçlar verdi. Teşkilatlarımızı daha güçlü kılarak belediye seçimlerinden daha güçlü çıkmak istiyoruz. Önemli olan bu çıtayı daha yukarı taşıyabilmek. Bu yüzden kongreler çok önemli. Belde kongrelerimizde, gerçekten katılımın oldukça fazla olduğunu görüyoruz bu da bizi memnun ediyor.
Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde başkanlığa İrfan Çalı seçildi. Kongre sonucunda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
Başkan İrfan Çalı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Metin Uyar, Sadık Dönmez, Sabahattin Akçal, Melih Ayhan, Mehmet Kuş, Cevat Çakır, Sakine Bahadır, Harun İslamoğlu, Salim Ekici ve Engin Mazlum