Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak İl Başkanı Nurhan Başoğlu, düzenlediği basın toplantısında, 21 Şubat 2010 tarihinde Alaborina Restoran'da yapılacak 6.Olağan İl Kongresi hakkında kamuoyunu bilgilendirdi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker'in de il kongresine katılacağını söyleyen Nurhan Başoğlu, bu kongrenin büyük bir coşkuyla geçeceğini belirterek, genel seçimlere iddialı gireceklerini kaydetti.
Başoğlu, basın toplantısında şu görüşlere yer verdi:

"TÜRKER, IMF'YE KAFA TUTAN BİR BAKANDI"
"23 Ocak'ta başlayan ilçe kongrelerimizin ardından nihayet il kongre sürecimize girdik. İlçelerdeki kongrelerimizde hava muhalefeti nedeniyle katılım azdı ve istediğimiz coşkuyu yakalayamadık. Ancak Pazar günü saat 13.00'da Alaborina Restoran'da geniş bir katılımla il kongremizi gerçekleştireceğiz. Kongremize Genel Başkanımız Masum Türker de katılarak bizleri onurlandıracak ve buradan siyasi mesajlar verecek. Masum Türker, Bülent Ecevit'in Başbakan olduğu hükümetin Ekonomi Bakanı'ydı ve ulusal bir siyaset izledi. IMF'ye kafa tutabilen bir bakanlık dönemi geçirdi"

"BİRLEŞMENİN FAYDASINI GÖREMEDİK"
"Ben ve arkadaşlarım 3 yıldır DSP İl Başkanlığı'nda görev yapıyoruz. Şimdiye kadar 5 kongre süreci tamamladık. Bu 6'ncı kongreyle birlikte 3'üncü kez il başkanlığı görevine seçileceğim. Yeni bir siyasi anlayışla çalışmalarımızı bağımsız olarak sürdüreceğiz. Biliyorsunuz ki, 22 Temmuz seçimlerinde 'vatan görevi' diyerek seçimlere girmeyerek CHP'yi destekledik. Ama sonuç istenilen gibi olmadı. Bu ülkede artık sol partilerin bağımsız olarak seçimlere girmesi gerekiyor. Ne kadar iyi niyetle yaklaşırsak yaklaşalım artık birleşme söz konusu olamaz. Ayrıca son seçimde oylarımızı yüzde 300 artırma başarısı gösterdik. 28 beldede örgütlüyüz.
Ancak şöyle bir şey var ki örgütlenmek bize faydalı olmadı. Beldelerde ve köylerde bir ağ kuracağız ve bildirilerle vatandaşlarımıza ulaşacağız."

"EŞREF'İN DESTEKÇİSİYİZ"
"Zonguldak Limanı'nın satışına karşıyız. Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, limanın dış sermayeye kaptırılmaması için bu limana talip olduğunu dile getirmişti. TTK'nın kar eden tek yeri olan limanın yabancılara peşkeş çektirilmemesi için Eşref'in önerisini çok ciddi ve olumlu bulduk.
Böyle bir eylemde Eşref'in yanında olduğumuzu herkes bilsin. Ayrıca artık bu ülkenin hayali Filyos Projeleri ile ilgilenecek zamanı yok. Pazar günü yapılacak kongremizle daha ciddi konulara değinmeliyiz." Nurhan Başoğlu konuşmasının son bölümlerinde Orman Bölge Müdürlüğü'nden yer tahsis ederek Bülent Ecevit Hatıra Ormanı kurmak istediklerini belirterek, herkesi bu ormanda bir fidan dikmeye davet etti.