MHP 24'üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı İlhami Yılmaz Zonguldak'ta ziyaretlerde bulunarak Zonguldak'ta 12 Haziran genel seçimlerinden sonra hiçbir şeyin değişmediğini vurgulayarak, üzüldüğünü belirtti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24'üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı İlhami Yılmaz, dün Zonguldak'a geldi. Yılmaz, görevine yeni atanan MHP Merkez İlçe Başkanı Gürkan Gülay'ı ziyaret ederek, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Yılmaz, 12 Haziran genel seçimlerinden sonra Zonguldak'ta bir şey değişmediğini vurgulayarak, üzüldüğünü belirtti. Yılmaz, Zonguldak halkının oy verdiği insanların yakasına yapışmalarını ve verdikleri oyların hesabını sormaları gerektiğini ifade etti.
MHP Merkez İlçe Başkanı Gülay, göreve atanma sürecinde ve atandıktan sonra büyük desteğini gördüğü Yılmaz'ın ziyaretinden çok memnun olduğunu belirterek şöyle konuştu;
Kendisi bizim değerli bir büyüğümüz halen Disiplin Kurulu Üyesi olarak genel merkezde bizi temsil ediyor. Sağ olsun bizler için buraya kalkıp geldi. Seçim zamanı İlhami Bey ile alakalı Zonguldak'ta ikamet etmediğini ve evinin olmadığını onun için Zonguldak'ı yalnız bırakacağını söyleyen siyasi parti temsilcileri ve milletvekili adaylarımıza özellikle şunu belirtmek istiyorum. İlhami Bey, seçimden sonra en az on defa Zonguldak'ı ziyaret etmiştir. Seçilmediği halde bunu biz defalarca söyledik, 'İlhami Bey Zonguldak için büyük bir kazanım olur, sadece parti adına değil, şehir adına da çok büyük projelerin altına imza atar' diye, ama bunu diğer milletvekili arkadaşlar burada ikamet etmediğini söyleyerek bu şekilde siyasi propaganda yaptılar. Ama şunu söylemek istiyorum, İlhami Bey, bizim gibi burada bulunmamasına rağmen seçilen milletvekili adaylarımız ya da seçilmeyen diğer partideki adaylarımız Zonguldak'a halen tenezzül edip gelmiş bulunmamaktadırlar. Bunu Zonguldak halkının önüne koymak isterim. İlhami Bey'in burada yaşamaması ile ilgili propaganda yapanlara seslenmek istiyorum. İlhami Bey seçilmediği halde buraya gelmesine rağmen seçilseydi sizden daha çok bu şehre gelecekti. Seçilenlerin bu şehri yalnız bıraktığını bir kez daha söylemek istiyorum. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
MHP 24'üncü Dönem Zonguldak Milletvekili Adayı Yılmaz ise, ziyarette şu görüşlere yer verdi;
12 Haziran seçimlerinden sonra Zonguldak İl Teşkilatımız bir yapılanma içine girdi. Gürkan arkadaşımız MHP Zonguldak Merkez İlçe Başkanlığı'na atanması yapıldı. Arkadaşımıza hem moral vermek, hem ziyaret etmek, hem de hayırlı olsun demek için buraya geldik. Allah yardımcısı olsun. İnşallah Zonguldak'ta en azından siyasi atmosfere, siyasi yapılanmaya yeni bir kan, yeni bir nefes, yeni bir hareket tarzı ortaya koyar. Çünkü Zonguldak'ta gördüğüm kadarıyla maalesef değişen hiçbir şey yok. Bugün gelirken gazetelere baktım. Lavuar alanında bir tane insan vefat etmiş, lavuar antika mıdır, tarihi eser midir kavgalar gürültüler edilirken meselenin çözümü noktasında bir hareket yapılmadıkça, bu lavuar alanı ölüm çukurları haline gelmeye başlayacak. MHP siyasi arenada temsili konumundaki arkadaşlarımız bu konuları da daha iyi işlemek suretiyle insanlarımızın oturdukları yerden kendi ayaklarına kadar bir şeylerin geldiğini görmesini sağlamak durumundadır. MHP Zonguldak ile ilgili her konuyu da 12 Haziran seçimlerinde aslında söylemesi gereken her şeyi söyledi. Ama Zonguldak'ta ki insanlarımız tercihini bu şekilde yaptı. Zonguldaklının şuan kendisine düşen görevi şudur; Verdiğin oya sahip çıkabiliyor musun? Senin problemlerini çözeceğim diye uğraşan insanların Rize'de sel felaketine giden insanların ziyaretine gittiği kadar burada lavuar alanında çukura düşen insanın cenazesine katıldın mı diye Meclis Başkanlığı yapmış Milletvekilimize sormak zorundasınız. Yarın burada daha kaç kişi öldükten sonra konunun üzerine el atacağını sormak zorundasınız. Dolayısıyla 'ben yaptım oldu, benim işim halloldu' sonucuna katlanarak hareket edilecekse, 4 sene sonra Zonguldak'ta konuşulacak konu 2011 seçimlerimde söylenen sözlerin aynısı olacaktır. 1976 yılında Zonguldak'ın en büyük problemi trafiktir diye yazılmış, 35 yıl sonra hala Zonguldak'ta trafik sorunu konuşuluyorsa, artık varın gerisini siz düşünün. Ey Zonguldaklı biraz daha dikkat, oy verdiğiniz insanların yakasına yapışmayı bilin. Ben şunu verdiğim karşılığını neden alamıyorum diye sorun.
MHP Zonguldak Milletvekili Adayı İlhami Yılmaz, parti ziyaretinin ardından esnafları gezdi. Esnaflarla tek tek tokalaşan Yılmaz, kısa süreli sohbetler etti.