AA Kastamonu Bölge Müdürü Baştimur, Vali Ayyıldız'a Çaycuma'da meydana gelen üzücü kazadan dolayı geçmiş olsun temennisinde bulundu.

Valisi Erol Ayyıldız Çaycuma'da yürütülen çalışmalara ilişkin, Köprünün oradan Karadeniz sahiline kadar her gün 18 kilometrelik alan yeniden taranıyor. Bazen günde 3 defa aynı yerler tekrar aranıyor. Kayıp tüm vatandaşlarımızı bulana kadar aramalarımız devam edecektir' 'dedi.

 Anadolu Ajansı Kastamonu Bölge Müdürü Ömer Erim Baştimar, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret ederek, Çaycuma'da yaşanan köprü çökmesi nedeniyle geçmiş olsun dileğinde bulundu. Baştimar'a Filyos çayında yürütülen çalışmaları aktaran Vali Erol Ayyıldız, olayın olduğu ilk saatlerden itibaren olay yerinde olduklarını belirterek, ilk günler içerisinde bir vatandaşı dahi sağ kurtara bilmek umuduyla gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

18 KM'LİK ALAN TARANIYOR

Bu çalışmalar esnasında iki kurtarma ekibinin ölüm tehlikesi atlattığını belirten Ayyıldız şunları söyledi, ''Çaya düşen vatandaşlarımızın 6'sı bulundu. Bildiğimiz 9 vatandaşımızı da arama çalışmalarımız devam ediyor. Köprünün oradan Karadeniz sahiline kadar her gün 18 kilometrelik alan yeniden taranıyor. Bazen günde 3 defa aynı yerler tekrar aranıyor. Kayıp tüm vatandaşlarımızı bulana kadar aramalarımız devam edecek. İlk gün olduğu gibi çalışmalarımıza helikopterler de destek veriyor. Jandarmamız, polisimiz, dalgıçlarımız, sivil savunma ekiplerimiz, gönüllü kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız hepsi üzerine düşeni yapıyor. Başka devletlere nasip olamayacak bir kurtarma seferberliği yürütülmüştür. İlk günlerde yaklaşık 40 kilometre içerisindeki alanda bulunan taş ocaklarından 5-6 ton ağırlığındaki taşların getirilmesiyle dolgu yapıldı. Çayın durumu nedeniyle tonlarca taş getirmemize rağmen ancak 3 metre ilerleme gerçekleştirebiliyorduk.

6 VATANDAŞA ULAŞILDIK

Ocaklarda ve köprü altında 24 saat çalışıldı. Kısa sürede köprünü altına ulaşarak oradaki blokları kaldırdık. Biz çalışmanın her aşamasında blokların oraya dalgıçları gönderdik. Ama tüm alanda ulaşabildiğimiz 6 vatandaşımız oldu. Minibüs kısa zamanda bulundu. Olayın olduğu gün çaydan saate 100 metre küpe yakın bir su akışı vardır. O gün Çaycuma'da pazar olması nedeniyle de bir şansızlık yaşanmıştır. O gün çaya düşen 15 vatandaşımızdan 6 sının cenazesine ulaştık. Gece gündüz 24 saat esasına göre çalışmalarımız devam ediyor. Uzman ve gönüllü ekiplerimiz sahada kalan vatandaşlarımızı arıyorlar. Helikopter yardımıyla da arama çalışmaları yürütülüyor. Hiç beklemediğimiz bir anda bir olayla karşı karşıya gelmemiz, bizi ve vatandaşımızı derinden üzmüştür

KAYIP TEK VATANDAŞ KALMAYACAK

Çalışmalarda dünyada kullanılan en son arama kurtarma tekniklerini kullanarak 9 vatandaşa kısa sürede ulaştıklarını belirten Ayyıldız, çalışmaların 60 dalgıcın katkısıyla sürdürüldüğünü ifade etti. Ayyıldız, Sadece köprü altındaki blokların kaldırılması için 5 ocak, 57 kamyon ile 15 iş makinesi çalıştı dedi. Kayıp kişilerin cenazelerinin bulunmasının ailelerin acılarını bir nebze olsa azaltacağını belirten Ayyıldız, arama çalışmalarının uzman ekiplerce yapıldığını söyledi. Kayıp yakınlarına zaman zaman bilgi verdiklerini belirten Ayyıldız, şöyle devam etti: Kayıp yakınları zaman zaman aramalara katılıyor. Arkadaşlarımız onlara, 'sabredin çalışmalar adım adım devam ediyor, mutlaka sabır' diyerek teselli ediyorlar. İşi biraz arama kurtarma uzman ekiplerine bırakmak gerekiyor. Bizim niyetimiz aile yakınlarının çalışmalarını aksatmak değil, biran önce kayıplarımıza ulaşarak kendilerine teslim etmektir. Aramalar kıyıdan ve çaydan 24 saat esasına göre yapılmaktadır. Niyetimiz kayıplara ulaşmaktır. Kayıp tek bir vatandaşımız kalmayana kadar çalışmalarımız devam edecektir

AİLELERİN YANINDAYIZ

Kayıp vatandaşların ailelerini de yalnız bırakmadıklarını belirten Vali Ayyıldız, onların mağdur olmalarına izin vermeyeceklerini ifade etti. Kayıp yakınlarının yaşadıkları sıkıntıları paylaşacaklarını belirten Ayyıldız, Kayıp ailelerini de yalnız bırakmıyoruz. Devletimizin çeşitli imkanlarını kendilerine sunuyoruz, sunacağız da. Psikolojik yardımdan tutun da her türlü yardım çalışmalarımızın alt yapısını hazırladık. Devletimiz kendilerini yalnız bırakmayacaktır

6 BAKAN OLAY YERİNE GELDİ

Devletin, hükümetin tüm yetkililerinin olayın ilk saatlerinden itibaren kendilerine destek olduğunu belirten Vali Ayyıldız şu sözlerle açıklamasını tamamladı: Başbakanımızın talimatlarının yanı sıra, 6 bakanımız bizzat olay yerine gelmiştir. Bize, çalışma ekiplerine, halkımıza moral vermiştir.

AA'YA TEŞEKKÜR

Vali Erol Ayyıldız, Kastamonu Bölge Müdürü Ömer Erim Baştimar, Redaktör Cemal Coşkun ile yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, teşekkür etti.