Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Halil Furat'ı ziyaret etti.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş ziyarette yaptığı açıklamada, Sizin ve bizim yoğun programlarımızdan dolayı ziyareti gerçekleştiremedik. Yeni seçilmenizden dolayı şahsım adına ve yönetim kurulu arkadaşlarımız adına tebrik ediyorum. Seçimlerde de takip ettiğimiz kadarıyla seçilen arkadaşlar parti içerisinde çeşitli görevlerde bulunmuşlar. Bu görevi uzun yıllardır yapan arkadaşlardır. Başta siz olmak üzere, bu konuda başarılı olacağınıza yürekten inanıyoruz. Tekrar hayırlı olsun diyorum. Ülkemiz gündemi de yoğun olduğu, sıcak gündemin olduğu bir dönemdir. Yine teröre 4 şehit verdik. Bir an önce tedbirleri alınarak, şehit cenazeleri görmek istemediğimizi de buradan belirtmek istiyorum. Bu akan kanında durması gerekiyor. Uzun yıllar insanların kanıyla canıyla yoğrulmuş bu cumhuriyetin öyle kolayca yıkılmayacağını, birlik beraberliğinin bozulmayacağını biz inanıyoruz. Bu akan kanında bir an önce durmasını istiyoruz. Bu vesileyle de tekrar yeni göreviniz hayırlı olsun diliyoruz. Başarılar diliyorum dedi.
CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ise, Biz siyasi parti olarak, siyasi yapılanma olarak zaten emek ağırlıklı bir partiyiz. Biz emek partisiyiz. Emekten yana bir partiyiz. Sizinde söylediği gibi ülkemiz gündemi sürekli değişiyor. Dün yine 9 şehidimiz araba kazasında hayatını kaybetti. Ondan önceki gün Gaziantep'te 8 kişi ondan önce yine 4 kişi şehit oldu. Biz daha önce Genel Merkez Sayın Başbakanı mecliste toplantıya davet ettik. BU terörle ilgili ne yapabilir meclis diye, ama maalesef AK Parti iktidarı bu teklife icabet etmedi. Ama değişen de hiçbir şey olmadı. Yine PKK dünde 4 şehidimizi katlederek gündemi yine işgal etmeye devam ediyor. Bizde siyasi bir parti olarak elimizden ne gelirse yapmaya çalışacağız. Ziyaretiniz için teşekkür ediyoruz dedi.