Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Dağlıca kesiminde PKK terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda 8 askerimizin şehit olması ve 16 askerimizin de yaralanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor.
Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref de, hain saldırıyı kınayarak, şunları söyledi; Hakkari Şemdinli Dağlıca Mevkiinde bölücü terör örgütü PKK, askeri kışla ve karakollara yaptığı saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bir kez daha meydan okudu. 8 askerimizin şehit, 16 askerimizin yaralı olduğu haberleriyle millet olarak derin üzüntü içerisindeyiz. Yine yüreklerimiz parçalandı, yine gözyaşlarımız sel oldu, yine nice ocaklar ve umutlar söndü. Bölücü terör örgütü PKK, özellikle Hakkari bölgesini pilot bölge olarak seçip buradan ülkemizin tamamına yayılamaya çalışmaktadır. Terör örgütünün kontrolündeki belediyelerin olduğu yerlerde, Devletin varlığı tartışılır hale gelmiştir. Saldırıların yapılış tarzına, teröristlerin kullandıkları silahlara ve seçilen hedeflere bakıldığında terör olayının çapını ve ciddiyetini görmek mümkündür. Türkiye'nin bir numaralı meselesi etnik terördür. Devleti idare edenlerin ve bazı siyaset merkezlerinin terör meselesini görmezlikten gelerek, yeni bir anayasa ile Türk kimliğini değiştirmek, Kürtçe eğitime kapı açmak, yerel yönetimlere özerklik vermekle, terör başta olmak üzere her derde deva olacağını düşünmesi isabetsiz ve beyhude bir düşüncedir.
Bölücü terör probleminin mahiyetini görmezlikten gelerek, ileri demokrasi ve sınırsız özgürlük söylemlerinin yanı sıra iyi şeyler olacak diyerek, Kürt açılımı! Projesiyle ortaya çıkmak, olsa olsa gaflet ve dalalet içinde boğuşmaktır. Terör saldırılarının, anayasa hazırlıklarını ve demokratikleşme çalışmalarını baltalamaya yönelik girişimler olduğunun söylenmesi ise derin bir aymazlıktır. Bu düşünce bilerek veya bilmeyerek terör örgütü PKK'nın işini kolaylaştırmaktadır. TBMM'nin ve Hükümetin, kulağa hoş gelen demokrasi ve barış kavramları maske yapılarak, Kürtçü etnik fitne üzerinden Türkiye'nin ayrıştırılmaya ve konfederal bir devlet yapısına doğru sürüklenmeye çalışıldığını artık anlaması ve buna müsaade etmeyerek gereğini mutlaka yapması bir zarurettir. Ülkemizin bekası ve milli varlığımızın devamı için vatan topraklarını beklerken gözlerini kan bürümüş, devletimizin ve milletimizin düşmanlarının taşeronu PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen evlatlarımızın hesabını sormak, terör örgütüne ve yandaşlarına akıttıkları bunca kanın bedelini ödetmek, TBMM'nin ve Hükümetin namus borcudur. Kanları yerde kalmayacak, intikamımız ağır olacak bize güvenin gibi içerikten yoksun demeçlerle milletimizin acısını bastırmak yerine, milli mutabakat sağlayarak, somut adımlar atmayı, milli sorumlulukların hakkını vermeyi ve devlet olmanın gereğini yapmayı bekliyoruz. Bu duygularla aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Acıları yüreğimizi yakıyor, Türk Milleti'nin başı sağ olsun dedi.