Zonguldaklı Mücahit Coşkun'un kardeşi Muhammet Coşkun, yengesi Elif Şeref Coşkun'un her akşam eşi için bir dua okuduğunu ve patlama akşamı o duayı okumadan yattığını söyledi.
Afyonkarahisar'da meydana gelen patlamada şehit düşen Mücahit Coşkun'un kardeşi Muhammet Coşkun, abisinin eşi Elif Coşkun'un askere gittiğinden bu yana abisi için bir dua okuduğunu ve bu duanın da kaza ve belayı def ettiğinin kendisine söylendiğini belirtti.
Patlama akşamı yengesinin duayı okumadan erkenden yattığını gece ise kalkarak duayı okumadığı için üzüldüğünü ve o duayı okuyarak tekrar yattığını belirten Muhammet Coşkun, sabah ise yengesinin buruk ve üzüntü içinde uyandığını kendilerine söylediğini belirterek, Abimin eşi olan yengem Elif Coşkun, abim askere gittiği günden beri her akşam bir dua okuyor, söylediğine göre o dua kaza ve belayı erteleyen bir dua olarak ona söylenmiş, o ise her akşam abim için okumuş ama patlamanın olduğu akşam erkenden uyuyakalmış yani o akşam okuyamamış, gece uyanarak kalkıyor ve o duayı eşime okumadım diyerek okuyor. Yani o gün o dua ona okutturulmuyor, unutturuluyor ve kader tecelli oluyor, sabah kalkıyor ve sabah kendisinde burukluk oluyor ve üzüntü duyuyor ama olay gerçekleşmiş oluyor.
Abisine evlenmeden önce "askere git şehit olursan en azından arkanda eşini ve cocuğunu bırakmazsın" dediğini belirten Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü: Abimle sohbet ederken, 'abi askere gitmeden evvel mi evlenelim yoksa sonra mı evlenelim' diye konuştuk. Ona dedim ki abi evlenmeden önce askere git de belki şehit olursan eşin ve çocuğun arkada kalmasın dedim, o da ben şehit olursam onlarda şehit eşi ve çocuğu olur dedi ve o da gerçekleşti
Abisinin askere gitmeden önce cami hocasına "şehitlik bana yakışır mı" diye sorduğunu belirten Coşkun, sözlerine şöyle devam etti: Köyümüzde Nurcahit Candan adlı bir hocamız var. Şu anda Kdz. Ereğli Pestilci Camisinin müezzinliğini yapıyor. Şehit abimiz askere gitmeden önce kendisine hocam bana şehitlik yakışır mı diye sormuş, acaba şehit olsam bana yakışır mı, hocamızda senin adın mücahit adınla ve şanınla sana şehitlik her türlü yakışır, adında mücahit en güzel şehit sen olursun demiş.
Asker arkadaşının ağabeyi ile özel ilgilendiğini öğrendiklerini belirten Coşkun, şöyle konuştu: Ağabeyim ilk nizamiyeye teslim olduğunda onu teslim alan, yatağını ve yerini gösteren asker arkadaşı ile görüştük, oda olay yerinde o kargaşa da ayağını burkarak yaralanmış, ağabey diye bahsediyor şehidimizle en çok kendisi ile samimi olmuş, önce üst ranzaya yerleştirmiş, ağabeyimde beni alt ranzaya yerleştirecektin diye söylemiş oda onu alt ranzaya yatırmış, en son patlama olmadan önce çay içiyormuş, asker arkadaşı da abi nereye gidiyorsun deyince oda bizim malzemeler gelmiş, onları boşaltarak istif edeceğiz demiş, oda son konuşmasıymış.
Patlamadan önceki akşam abisinin yengesi ile telefonla görüştüğünü belirten Coşkun, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eşi ile son olarak görüşmüş, patlamadan bir önceki akşam konuşmuş, malzemeleri taşıyoruz, istif ediyoruz, çok sıkı bir çalışma var, yoğun bir çalışma var gelen mühimmatı boşaltıyoruz demiş. Sabah 07.00 ve akşam 23.00'e kadar yoğun bir mesai ile gelen mühimmatı boşaltıyorlarmış, işte o gün emri veren komutan duyduğumuza göre önceki gün akşam gece 23.00'e kadar onların başında bulunmuş, ertesi günde bir saat öncesine kadar patlama bölgesinden ayrılmış biz bunları öyle duyduk.
Abisinin dağıtım iznine mutlak suretle gelmek istediğini kendisinden bilet ayarlaması istediğini ifade eden Coşkun, konuşmasını şöyle tamamladı: Acemi birliğinde iken kendisi ile görüşüyordum kendisine izine geleceksin dedim, 7 gün izin hakkı varmış, 7 gün erken terhis olurum demişti ama dağıtım iznine kesin geleceğini söylemişti. Ama dağıtıma gitmeden önce oraya geleceğim benden internetten bilet almamı istedi. Direk araba vardı ama onlarda da bilet kalmamıştı, sonra tekrar görüştüğümde abi istediğin saatte otobüs yok, oda olsun, en son ne zaman varsa bilet alırsın, olmazsa gelirim en azından sizi evin kapısında olsa da görürüm dedi, illa geleceğim dedi, geldi bizi gördü ve Afyonkarahisar'a gitti.
Mücahit Coşkun'un ağabeyi Yahya Coşkun da, Sabah işe gideceğim zaman vedalaştığımızda, 'eşimi önce Allah'a sonra sana emanet ediyorum' dedi. Kendisiyle böyle vedalaştık. Eşi bize emanet, emanetine hep birlikte sahip çıkacağız.