Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan Şehit Metin Çevik için mevlit okutulacağını söyledi.

Kdz. Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız ve Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay'ın da katılımıyla Hakkari Çukurca da hain saldırı sonucu şehit olan Metin Çevik ve tüm şehitler için Mevlid-i Şerif okutulacağını söyledi.
Şehit olan Metin Çevik ve tüm şehitlerin ruhlarını şad edeceklerini belirten Erkan, şunları söyledi; İslam dinine göre bütün ameller niyetlere göredir. Allah için yapılan hiçbir amel karşılıksız kalmayacaktır. En değerli varlığı olan canını Allah yolunda feda eden kimselere Allah, şehitlik unvanını layık görmüştür. Şehitlik malıyla, canıyla Allah yolunda, O' nun dinini yüceltmek, sahibi olduğu yurdunu, vatanını, ırz ve namusunu korumak amacıyla savaşan kimselere, niyet ve gayretlerini kanlarıyla mühürlemiş olmaları sebebiyle Allah'ın verdiği bir unvandır. Kur'an'ı Kerimde Bakara Suresi 154. ayetinde Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Aslında onlar diridirler. Ancak siz bunu bilemezsiniz buyrulmaktadır. Peygamberimiz (AS) hadislerinde şehitleri övmüş ve Şehit olmayı teşvik etmiştir. Bir savaş sırasında savaşmak üzere peygamberimize gelen bir kimse: Savaşayım mı? Yoksa iman mı edeyim? diye sorduğunda, Peygamberimiz Önce iman et, sonra savaş demiştir. Bunun üzerine o kişi şehadet getirerek iman ettiğini ifade etmiş ve katıldığı o savaşta şehit olmuştur.
Bu kimse için Peygamberimiz (as) Az amel işledi, çok mükâfat kazandı. buyurmak suretiyle şehit olmanın insan için ne kadar değerli olduğunu, insana büyük bir mertebe kazandırdığını işaret etmişlerdir. Yüce dinimizin belirgin bir şekilde öne çıkardığı şehitlik anlayışı, millet hayatımızda din ve devletin, vatan-bayrak ve kutsal değerlerin korunması hususunda bütün insanlığa örnek teşkil etmiştir.
Bugün sahip olduğumuz bu cennet vatanı, aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı en değerli miras kabul ediyor, Ay yıldızlı bayrağımızın rengini bu uğurda can veren şehitlerimizin kanından aldığına inanıyoruz.
Şehitlerimiz sahip olduğumuz değerlerin en kıymetlilerindendir. Şehitlerimize ve onların bizlere olan emanetlerine sahip çıkmak milli ve manevi görevimizdir. 29 Eylül 2012 Cumartesi günü öğle namazını müteakip aziz şehidimiz Metin Çevik ve diğer şehitlerimiz için Fındıklı Köyü Camiinde Valimiz Erol Ayyıldız ve Kaymakamımız İbrahim Çay'ın himayelerinde, İlçe Müftülüğümüzün organizesi ile mevlit programı tertiplemiş bulunmaktayız.
Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor ve vatandaşlarımızı programa davet ediyoruz.