Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Kışla Mahallesi'nde bulunan nakliyeci, çekici ve kamyoncu esnafı ile ilgili K1 ve K2 yetki belgeleri konusunda kantarın konulması, kantarın Akçakoca ilçesine gidiş ve gelişe taşınması için birçok girişimlerde bulunduklarını söyledi. Kamuoyunda kendisi ile ilgili çıkan haberlere de tepki gösteren Civelek, sorunların çözümü için ilgililere yapılan ziyaretlere kamyoncu esnafının katılmadığını vurguladığı açıklaması şu şekilde:

 

ODAMIZA BİLGİ VERİLMEDEN SATILDI

Oda olarak Kışla Mahallesi'nde bulunan Nakliyeci, Çekici ve Kamyoncu Esnafı ile ilgili (K-1 ve K-2) Yetki Belgeleri konusunda, kantarın konulması, kantarın Akçakoca İlçesi'ne gidiş ve gelişe taşınması için birçok girişimlerde bulunduk. Söz konusu gazeteye verilen bu röportajdan üç gün önce bütün kooperatif başkanları ile toplantı yapıldı. Ereğli'mizde bulunan kamyoncu esnafı bu toplantıya katılmadıkları halde, kamyoncu esnafının sorunlarını gidermek amacı ile bir komisyon kuruldu. 19 Nolu Kamyoncular Kooperatifi Odamıza hiçbir bilgi verilmeden satıldı. Oysa biz Odamız ile ilgili gayrimenkul, taşıt alım satımlarında üst kuruluşumuz olan Zonguldak Esnaf Odaları Birliği'nden yazılı izin almaktayız. Fakat kooperatif yetkilileri satış yaparken Odamıza en azından sözlü olarak bile danışmamışlardır. Kamyoncu esnafının çeşitli sorunlarını görüşmek üzere Oda Başkanımız Cevdet Civelek, Alaplı Şoförler Odası Başkanı ve Düzce Şoförler Odası Başkanı ile beraber Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Genel Başkanlığı, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkanlığı, Bölge Milletvekilleri, Çevre ve Şehircilik Bakanıyla, Ulaştırma Bakanıyla ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmüşler ve bu görüşmelere gidildiğinde davet edilmesine rağmen bir kamyoncu esnafımız bile katılmamıştır.

 

EMNİYET BİRİMLERİNE BİLDİRDİK

Şoförler Odasına kamyoncu esnafı bireysel olarak kayıtlıdır. Nakliyeciler ve şirketler Ticaret ve Sanayi Odasına kayıtlıdırlar. 2005 yılında göreve başladığımız bu zamana kadar kamyoncu esnafı üyelerimizin sayısında azalma değil aksine artma vardır. Kışla Mahallesi'nde bulunan kamyoncu esnafımız ağır tonajlı araçların kantardan kaçması için bunlara yol göstermektedir. Oysa biz Oda yönetimi olarak kamyoncu esnafının ağır tonajlı araçları ihbarda bulunsun diye, çeşitli İl ve İlçelerin Jandarma ve Emniyet birimlerinin telefon numaralarını Kışlada bulunan kahvelere ve dükkanlara astık. Zonguldak'tan ağır tonajla kaçan araçlar hakkında Odamıza gelen şikayetleri biz emniyet birimlerine bildirdik. Yönetim Kurulumuzda eski 19 Nolu Kamyoncular Kooperatifi Başkanı Muhammet Demirci kamyoncu esnafını temsilen bulunmaktadır. Ayrıca yönetim ve denetim kurulumuzda her meslek grubundan temsilci bulunmaktadır. Şoförler Odası olarak temsil ettiğimiz taksici, halk otobüsçü, servis işletmecisi, köy minibüs ve otobüsçüleri, nakliyatçılar, kamyoncular, kamyonetçiler ve oto alım-satım işletmecilerinin bize ilettiği dertlerini ve şikayetlerini kanunların elverdiği ölçüde çözmeye çalışıyoruz. Biz her meslek gurubuna eşit mesafedeyiz. Oda başkanı olarak hiçbir ihaleye şoför esnafı mağdur olmasın diye girmedim. Şoför esnafını zarara uğratacak hiçbir iş yapmadım. Bazı insanlar araştırma yaparsa kamyoncu esnafının ve şoförlerin işine kimin sekte vurduğunu kolayca öğrenebilir.

 

ALDIĞIM MAAŞLA GEÇİMİMİ

SAĞLAMAM MÜMKÜN OLMUYOR

Temsil ettiğimiz üyelerimizin bankalardan kolayca kredi alabilmeleri için, bankalarda üst düzey yöneticilerle temaslar sağlanmıştır. Üyelerimiz bunları çok iyi bilmektedirler. Takdir edersiniz ki Oda Başkanı olarak sadece Şoförler Odasından aldığım maaşla geçimimi sağlamam mümkün olmuyor. Mesai saatleri dışında kendi iş yerimde bulunmaktayım. Bütün üyelerimizin düğünlerinde, cenazelerinde kısacası iyi gününde ve kötü gününde hep yanlarında oldum. Sorunları olan bütün üyelerimi Odamıza bekliyorum. Ayrıca Oda kanalı ile yapılamayacak işleri varsa şahısla veya bir heyet ile nereye gidilmesi gerekiyorsa ben her zaman gitmeye hazırım. Bütün üyelerime kazasız ve belasız bol kazançlar diliyorum