GMİS'in eğitim seminerini değerlendiren GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, 7 Mart 1983 yılında TTK Armutçuk Müessesesinde meydana gelen ve 103 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciasının yıldönümünde anma etkinliği düzenleneceğini söyledi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, geçtiğimiz günlerde Bolu Abant'da düzenlenen İşyeri Temsilci Eğitim Seminerini değerlendirdi. Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Karadon, Kozlu, Üzülmez, Armutçuk, Amasra, MTA ve Merkez Servisleri Şubesinden 123 işyeri temsilcisi ile GMİS Genel Merkez ve Şubeler yöneticilerinin yer aldığı seminerde Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Dr. Fikret Sazak Temel, 'Sendikacılık Kavramları', Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr.Aziz Çelik, 'Çalışma Hayatı ve Sendikacılık Hareketinin Güncel Sorunları', Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Turhan Oral, 'Genel Maden İşçileri Sendikası Tarihi', Gazi Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Konukman 'Dünya'da ve Türkiye'de Ekonomik Gelişmeler ve Emekçiler Üzerindeki Etkileri' konularında bilgiler verildiğini belirten Mutlu yaptığı açıklamasında, GMİS Armutçuk Şubesi olarak seminere 3 sendika yöneticisi 14 işyeri temsilcisi olmak üzere toplam 17 kişi ile katıldık. Gerçektende son derece faydalı bir seminer oldu. Sendikacılık kavramı, çalışma hayatı ve sendikacılık hareketinin güncel sorunları, GMİS'in tarihi, dünyada ve Türkiye'de ekonomik gelişmeler ve emekçiler üzerindeki etkileri konularında detaylı bilgiler aktarıldı. Bu tür seminerlerin tabana da yayılarak devam etmesini arzu ediyoruz. İşçi arkadaşlarımızın da bu tür konularda bilgilendirilmeli dedi.

103 MADEN
İŞÇİSİ ANILACAK
7 Mart 1983 yılında Türkiye Taşkömürleri Kurumu Armutçuk Müessesesinde meydana gelen ve 103 maden işçisinin hayatını kaybettiği grizu faciasının yıldönümünde 7 Mart 2012 Çarşamba günü TTK Armutçuk Müessesesi Kuyu başında anma töreni yapılacağını belirten GMİS Armutçuk Şube Başkanı Mutlu, 29 yılı geride bıraktık. 7 Mart 1983 yılında TTK Armutçuk Müessesesinde meydana gelen grizu faciasında hayatlarını kaybeden maden işçilerimiz için kuyu başında anma etkinliği düzenledik sözleri ile konuştu.