"Bugün 10 Kasım Büyük Önder ATATÜRK'ün Türk Ulusunun kalbine ve bilincine hiç çıkmamacasına yerleştiği günün 71'nci yıldönümü" diyen CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı, "Cumhuriyet'i anlayabilmiş yurttaşlar olarak anıyorsak, Bağımsızlığımızı ve Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak en büyük görevimiz olmalıdır" dedi.
CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Yaşar Balcı'nın açıklaması şu şekilde:
"O'nun, "Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet yaşayacaktır." sözlerinin, bugün ülkemizin içinden geçtiği süreçte, ne kadar daha önem kazandığını görüyoruz.
O'nun en büyük başarısı, üst üste büyük savaşlar geçirmiş, sefalet, yoksulluk içindeki Anadolu insanından laik, demokratik, çağdaş bir toplum yaratmış olmasıdır.Tüm yaşamını ülkesinin ve halkının kurtuluşuna, gelişmesine, güçlenmesine adamış bu büyük insan, "Ben ne yaptıysam, halkım için, ülkem için, ordum için yaptım. Hiçbir şeyi kendi kişisel çıkarlarım için yapmadım" diyerek; bugün yozlaşmış, her şeyi kendi kişisel çıkarları için kullanmaya çalışan, kirli siyaset bezirgânlarına da ders veriyor.
Atatürk'ü ölümsüzlüğe uğurladığımız bugün, Atatürk'ü "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'i anlayabilmiş yurttaşlar olarak anıyorsak, Bağımsızlığımızı ve Cumhuriyet'in değerlerini her koşulda korumak, Türkiye'yi aydınlık yarınlara taşımak en büyük görevimiz olmalıdır.Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü; ölümünün 71 yılında saygıyla, şükranla ve minnetle anıyoruz ve Bize emanet ettiğin Laik Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağımızı herkese haykırıyoruz. Sen rahat uyu Atam."