Türkiye Odalar Borsalar Birliği Başkanı Genel Başkanı Hisarcıklıoğlu'nun balyoz darbe planları ile ilgili isminin geçmesine tepki gösteren Türk Hava Kurumu Kdz.Ereğli Şube Başkanı, ETSO ve TOBB Birlik Üyesi Likoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti; demokratik laik sosyal hukuk devletidir. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, demokrasi dışı yollarda  aranmamalıdır" dedi.

Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Birlik Üyesi Genel Kurul Delegesi, Kdz.Ereğli Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Muhammet Likoğlu, son dönemlerde ülke gündemini meşgul eden ve TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun isminin bu konulara karıştırılmasına duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Kimseden yardım almadan atama yapılmadan üyelerin güven ve destekleri ile çeşitli görevlere seçildiğini de vurgulayan Likoğlu yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

BALYOZ HAREKET PLANI
Uzun zamandır Türkiye'nin gündemini meşgul eden sayılarını saymakta zorlanılan darbe iddiaları ve son günlerde yeni bir senaryo ile  yenisi eklenen asılsız ve ne olduğu belirsiz, kesinlikle  iftira olduğunu düşündüğüm, balyoz harekat planı  adını verdikleri, darbe iddiasını gündeme getiren gazete tarafından, TOBB Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  Başkanı  M.Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun ismini yalan ve iftiralarına alet etmek istemeleri iş dünyasını ve camiamızı derinden üzmüştür. M.Rıfat Hisarcıklıoğlu demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan ve bu uğurda gecesini gündüzüne katarak, daha fazla aş, daha fazla iş imkânları yaratmanın yollarını arayan, Ülkemizin ekonomik sıkıntısına çare bulmaya çalışan, Türkiye'nin en büyük meslek kuruluşunun  başı olarak, güvenimize mashar olmuş kişiliği ve ahlakı herkes tarafından takdir edilen, Avrupa Birliğinin 47 ülkesinin  Odalar  Birliği'ne  en çok oy alarak, birinci Başkan yardımcılığına seçilmiş, dünyanın yakından tanıdığı başarılı yönetici ve işadamı, nasıl olurda demokrasi dışı ahlaksız bir planın  başında ve bu asılsız ve çirkin iddiaların içerisinde gösterilebilir.

DEMOKRASİ İŞLİYOR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, demokrasinin en güzel ve şeffaf  işlediği nadir kurumlardan biridir. Bizler ilk önce bağlı bulunduğumuz Odamızın meslek komitesine rakiplerimize karşı çalışarak seçiliriz, daha sonra Oda meclisine seçiliriz, Oda meclisinden meclis üyeleri tarafından  yönetime ve  TOBB genel kurul delegeliğine seçilerek TOBB Genel kurulunda, delegeler tarafından aday gösterilen  Başkanı seçeriz. M.Rıfat Hisarcıklıoğlu Türkiye Odalar Borsalar Birliği  Başkan'lığına bu şekilde  seçilerek, bu göreve hiç kimsenin yardımı desteği iması olmaksızın gelmiştir.

LİKOĞLU'NDAN NET MESAJ
Bu vesile ile yeri gelmişken; bir kaç yerde ve kurumda görev yapmaktayım. Aynı şekilde bende hiç kimsenin yardımı, desteği, iması, ataması olmadan seçimle geldim. Şahsıma ve temsil ettiğim kurumlara saygı gösterilmesini ve hiçbir kişi, kurum ve kuruluşun memuru ve  emrinde olmadığımın kesinlikle bilinmesini isterim. Bu kadar şeffaf ve demokratik bir seçimle gelen böyle bir Kurumun Başkanı nasıl  demokrasi dışı bir yöntemin içinde yer alabilir. Türkiye'de en çok demokratik olan kurum Türkiye Odalar Borsalar Birliğidir. İddia edilen darbe planında Avrupa Birliği'ne karşı çıkılıyor özelleştirmeye ve özel sektöre ait kuruluşlar devletleştiriliyor aynı zamanda yabancı sermayeye de karşı çıkılıyor.

SOSYAL HUKUK DEVLETİ VURGUSU
Özel sektörü ve müteşşebbisi temsil eden kurumun Başkanı, böyle hukuk dışı ilişkiler içerisinde olabilir mi? Oysaki genel başkanımız dünyayı karış karış geziyor, daha çok  aş, daha çok  iş için, yabancı sermaye getirmeye, Ülkenin refah ve mutluluğu için çalışmaktadır. Bu tür yalan ve iftiralara  hangi aklı başında insan inanabilir ki? Bizler Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası olarak Genel Başkanımız Rıfat Hisarcıklıoğlu'na olan inancımız ve güvenimiz tamdır. Her zaman olduğu gibi bugünde her türlü yanında olduğumuzu belirtmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti Devleti; demokratik laik sosyal hukuk devletidir. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, demokrasi dışı yollarda  aranmamalıdır. Demokrasilerde seçimle gelinir seçimle gidilir.

ÇIKARCILARI KINADI
Herkesi demokrasi'ye ve hukukun üstünlüğüne saygılı olmaya  ve sahip çıkmaya davet ediyorum. Aynı zamanda Ülkemizin ve milletimizin göz bebeği olan, şanlı ordumuzu ve kurumlarımızı yıpratmaya, kurumları birbirine düşürerek zayıflatacak fitne ve fesat çıkaranlara da asla müsaade etmemeliyiz. Ülkemizin ve milletimizin  huzurunu maksatlı olarak bozmak isteyen, alçakça ve şerefsizce  ortaya atılan, bu tür asılsız senaryoları üretenleri lanetliyor ve kınıyorum, kamuoyuna saygıyla duyurulur"