Türkiye Kamu-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Salih Alemdar, AKP'nin Anayasa Değişiklik Taslağı'nda yer alan sendikal hakların tatmin edici olmadığını belirterek, "Rica etmiyoruz, yalvarmıyoruz; sadece ve sadece ILO normlarında yasaksız sendikal hak istiyoruz" dedi.
Alemdar, yazılı açıklamasında şunları söyledi;
Türkiye Kamu-Sen Sendikal hak talep ederken; sendika kurma hakkı, toplu sözleşme hakkı, grev hakkını bir bütün olarak gören ve üçünün de aynı anda bir arada bulunması gereğine inanarak yola çıkan bir kuruluştur. Türkiye Kamu-Sen yola çıkarken; yasaksız, gerçek anlamda demokratik, katılımcı ve hür bir sendikacılık anlayışını kendine rehber etmiştir. Türkiye Kamu-Sen'in sendikacılık anlayışında yönetime katılma, siyaset yapma serbestliği de vazgeçilmezlerindendir.
"SİYASİ İKTİDARDAN LÜTUF DEĞİL,
GÖREV BEKLİYORUZ"
"Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partiler demokrasinin temel taşlarıdır. Türkiye Cumhuriyeti, insan haklarına dayalı demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. Demokrasinin temel taşları olan bizler işte sendikal taleplerimizi Anayasa'da ifadesini bulan bu tanımlara göre talep ediyoruz. Siyasi iradenin gündeme aldığı Anayasa değişikliği paketini gördüğümüz halde yüksek sesle haykırıyoruz. 'Grevli, Toplu Sözleşmeli, Siyaset Yapma ve Yönetime Katılma' haklarını içeren sendika yasası istiyoruz ve sağır sultanlar bu gür sesimiz duysun istiyoruz."
"RİCA ETMİYORUZ, YALVARMIYORUZ,
SENDİKAL HAK İSTİYORUZ"
"AKP'nin Anayasa değişiklik taslağında yer alan sendikal haklar tatmin edici değildir. Çünkü Anayasa'nın 53'üncü maddesine eklenecek fıkrada her ne kadar taraflar arasında uyuşmazlık çıkması halinde sendikalar üyeleri adına tek taraflı olarak grev kararı alabilir demiyorsa da; memurların grev hakkının var olduğunu 'Sağır sultanlara hatırlatıyoruz'. Bu açıklamaya rağmen kamuoyunu yanıltmama adına Anayasanın 53'üncü maddesine eklenen fıkrada 'grev' sözcüğü geçmelidir.
Aynı fıkrada 'Toplu Sözleşmenin Kapsamından', 'İstisnalardan', 'Toplu Sözleşmeden Yararlanacaklardan' bahsederken yine sendikal haklarda yasakçı zihniyet işbaşındadır diyoruz. Rica etmiyoruz, yalvarmıyoruz; sadece ve sadece İLO normlarında yasaksız sendikal hak istiyoruz. Demokratik, laik ve sos-yal bir hukuk devletinde rica ve yalvarışla hak talep edilmeyeceğini herkes bilmelidir. Bu dü-şünceyle siyasi iradeye sesleniyoruz. Sendikal taleplerimize eksiksiz ve tam olarak olumlu cevap vermezseniz bundan sonraki olumsuz tablonun muhatabı yine sizler olacaksınız."