Büro Emekçileri Sendikası (BES) 6. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi.

Genel Kurulda saygı duruşunun ardından divan kurulu seçimi yapıldı. Genel Kurula; Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Belediye Başkan Danışmanı Erol Yılmaz, ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu, ÖDP İl Başkanı Ali Deliak ve sendika üyeleri katıldı.

Daha sonra BES Zonguldak Şube Başkanı Ali Yener yaptığı konuşmada, Genel kurullar, geçmiş dönemin değerlendirmesinin yapıldığı, dönem içinde yaşanan eksikliklerin ve hataların tespit edildiği, eleştiri ve özeleştiri mekanizmalarının işletildiği, bir sonraki döneme dair önemli belirlemelerin yapıldığı mücadele başlıklarının belirginleştirildiği ve mücadelenin köşe taşlarının yerlerine oturtulmaya çalışıldığı geniş katılımlı, önemli, anlamlı ve görkemli toplantılardır. Yürüttüğümüz mücadelenin kazanımları olarak ifade edebileceğimiz her ne varsa tamamı örgütümüzün başarısı ve kazanımları olarak ele alınmalıdır. Sendikasızlaştırmanın açıkça dayatıldığı bu dönemde varolan sendikal örgütlerinde yapılan çeşitli yasal düzenlemelerle elinin kolunun bağlandığı, işçi sendikalarının bile toplu pazarlık hakkının sınırlandırıldığı, grev hakkının açıkça kullanılmaz hale getirildiği bir düzende, emekçiler açısından insanca yaşam, güvenceli istihdam, grev ve toplu sözleşme hakkının elde edilebilmesinin çok ciddi bir örgütlenme düzeyinin yapılmasına ve bunun içinde büyük bir emek sarf edilmesine ihtiyaç olduğu açıktır. Önümüzdeki dönemde daha somut ve kalıcı bir mücadeleyi var edebilmek için öncelikle örgütümüzü yeniden örgütlemeli ve güçlü örgüt, kitlesel mücadele hedefine uygun bir örgütlenme ve mücadele tarzını hep birlikte geliştirmeliyiz. Üyesi olmaktan büyük onur duyduğum büro emekçileri sendikası, inancım odur ki tüm sendikalardan farklıdır. 6. olağan kurulumuzun verimli ve başarılı geçeceğine inanıyorum dedi.

Ardından konuşma yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise, BES, sendikal ve örgütsel çalışma çok büyük önem arz eder. Çalışmalar sendikal çalışmaya inanmadığı sürece iyi bir iş hayatı olamaz. Maalesef üst düzey yönetim çalışan haklarının verilmesinde zorluk çekerler. Çalışanların birlikte oluşturmuş olduğu sendikal güç hak ettiği yeri bulacaktır. Bu güç bölünmeden olmalıdır. Hakların korunması ve alınması önemlidir. Ben önceki yönetimi çalışmalarından dolayı kutluyorum. Yeni seçilecek genel kuruldaki arkadaşlara da başarılar diliyorum diye konuştu.
Konuşmaların ardından yapılan seçimde yönetim kuruluna; Kadir Çelik, Cengiz Yılmaz, Cengiz Acar, Zuhal Engiz, Hayri Anıl Çetin, Erdinç Sakin, Ünver Yavuz seçildi.