Zonguldak için yapılması gereken çalışmaları ellerinden geldiğince yaptıklarını söyleyen Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Bizler her şeyden önce insanı insan olduğu için seviyoruz dedi.
Trabzon İli Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Bayrak, Genel Sekreter Münir Uzundurugan, Yönetim Kurulu Üyesi Halkla İlişkiler Sorumlusu Murat Bahadır,  Yönetim Kurulu Üyesi Bşk Danışmanı Yaşar Güven KGD'yi ziyaret etti. Ziyarette KGD Başkanı Osman Sav ve Genel Sekreter Sevim Arı hazır bulundu.
Dernek Başkanı Ahmet Bayrak ziyaretinde Dernek olarak sizi ve yeni yönetiminizi kutlamak için bu gün ziyaretinize geldik. Dernek çalışmalarınızı kurulduğundan bu yana takip ediyoruz. Dernek olarak toplumsal olaylara çok duyarlısınız, özellikle Mithatpaşa Tüneli ile ilgili çalışmalarınızı yakinen takip ettik. Sizler dernek olarak Zonguldak'ın çözülmesi gereken sorunları için çok ciddi uğraşlar veriyorsunuz. Bu nedenle de ayrıca sizleri kutluyorum dedi.
Başkan Bayrak, Bizim derneğimizin sadece ismi Trabzonlular Derneğidir. Derneğimiz şu an Bartın'da o yörenin 11 öğrencisine burs vermektedir. Biz şu anda 72 tane öğrencimize burs veriyoruz. Bu öğrencilerimiz arasında sadece Trabzonlu değil diğer yörelerinden vatandaşlarımızın çocukları da bulunmakta. Bizler Zonguldak'ta bulunan tüm vatandaşlarımızı ırk mezhep ayırmadan aynı görüyor ve Zonguldak için yapılması gereken çalışmaları elimizden geldiğince yapıyoruz. Bizler her şeyden önce insanı insan olduğu için seviyoruz. Bizim felsefemiz budur. Bildiğiniz gibi biz Yayla Şenliği yapıyoruz bu şenlik Trabzonlular Şenliği olarak algılanıyor. Bizim şenliğimizin adı Karadenizliler Şenliği. Biz Artvin'den İstanbul Kefken'e kadar Karadenizliysek eğer o zaman bu şenlikte hepimizindir. Biz böyle düşünüyoruz dedi.
Trabzon İli Yardımlaşma Derneğinin KGD'ye yaptıkları ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Karaelmas Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Sav,  2003 yılında kurulduk ve bu güne kadar da belli süreçlerden geçtik. Sizin de söylediğiniz gibi kurulduğumuzdan bu yana hem mesleki açıdan hem de sosyal projeler açısından birçok faaliyetlerimiz oldu. Bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarımız devam edecektir. Ziyaretiniz için size ve arkadaşlarınıza çok teşekkür ediyorum dedi.