Zonguldaklı işadamı Zeki Yurtbay, Türkiye'de diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla sayıda inşaat yapılmasına rağmen rağmen, seramiğe ilginin az olduğunu ifade etti. Yurtbay, bu ilginin azlığını ise Avrupa'daki satış hareketliliğinin ise seramiğin bir sanat ve görsel güzellik olarak görülmesi olarak açıkladı 
Seramik Sektörünün vazgeçilmez firmalarından Yurtbay Seramik'i bünyesinde barındıran Yurtbay Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yurtbay, Türkiye'de, inşaat sektörünün çok hızlı bir şekilde yol kat etmesine rağmen seramik satışlarının diğer Avrupa ülkelerine göre daha az olduğunu ifade etti. Seramiğin Avrupa'da sanat olarak görüldüğünü belirten Yurtbay, Türkiye'de her yerden inşaatlar yükseliyor. Hemen her yerde binalar, siteler oluşturuluyor. Nüfus açısından da dünyanın önde gelen ülkelerden biridir Türkiye. Ama Türkiye'de seramik satış oranları, hem nüfusu hem de inşaat sektöründeki hareketliliği daha az olan ülkelerin bile altında. Bunun sebebi ise bizde alınan bir seramik, yıllarca o evde kalıyor. Ama Avrupa'da öyle değil. Bir sanat, bir görsel güzellik olmuş dedi.
Avrupa da her evin 2 yılda bir seramik değiştirdiğini vurgulayan Yurtbay, şöyle devam etti:
Avrupa'da gelir ve refah düzeyi yüksek olması nedeniyle evin hanımı, 2 senede bir seramik değiştiriyor. Türkiye'de ise yapılan seramik yıllarca evde kalıyordu. Son yıllarda bu anlayış Türkiye'de de başladı.
Ama evin hanımı Avrupa'daki gibi 2 yılda değil, 10 yılda bir seramiği değiştiriyor.