AKP, "siyasi üslup" konusunda Halil Posbıyık'a yüklenmeye devam ediyor.

Türkiye'de belediyeler ve  vatandaşlar hastane gelsin, adliye gelsin diye arsa bağışı yapıyor.  Ama Ereğli'de para ödenerek arsa alındı. Umarım Ereğli Belediyesi bu parayı çarçur etmez.

AKP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Erol Şahin, belediye meclis toplantısındaki üslup, söz ve davranışlarıyla tartışıyan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a bir kez daha seslenerek "tavır ve hareketlerine dikkat etmeli" dedi.
AKP Milletvekili Fazlı Erdoğan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, bazı belediye ve il genel meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Erol Şahin, tartışmaların yaşandığı ve son rasında da polisin güvenlik anlamı aldığı belediye meclis toplantılarındaki tavırlarını eleştirdiği Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a şöyle seslendi:
"Tartışmalar ve gergin bir ortamda yapılan belediye meclis top-lantısındaki söz ve davranışları, sevgi, barış, dostlukla bağdaş-mıyor. Tavır ve hareketlerine dikkat etmelidir. Türkiye ikincisi ol-muş bir okul takımına ödül verilmesiyle ilgili verilen önergemizle ilgili  "Onlar zengin" dedi ve bu önergemiz kabul edilmedi. Bu okulda da bir çok öğrencimiz burslu okuyor. Ödül illaki maddi de değildir. Umarım ki bu ret ettiği önergeyi kendisi  gündeme getirir  ve kabul edilir."
Erol Şahin daha sonra sözlerine şöyle devam etti:
"Biz Kdz. Ereğli Belediyesine 5 milyon Tl verdik. Türkiye'nin hiçbir yerinde hastane için arsa para ödenmez iken, ilk kez bakanlık para ödedi. Türkiye'de belediyeler ve  vatandaşlar hastane gelsin, adliye gelsin diye arsa bağışı yapıyor.  Ama Ereğli'de para ödenerek arsa alındı. Umarım Ereğli belediyesi bu parayı çarçur etmez. Bu paranın nasıl harcandığının takipçisiyiz."