Gezgin Travel Seyahat Acentesi Sahibi Engin Zaman, geçtiğimiz TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde aylık kültür ve turizm dergisi “Seyahatname”nin tanıtımını yaptı. Tanıtım programına; Zonguldak Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Türkiye Komünist Partisi (TKP) Zonguldak İl Başkanı Sami Baykut, Merdiven Kitapevi sahibi Recep Adıgüzel ile sanatseverler katıldı.
Zaman, Zonguldak’ın ilk aylık turizm dergisini çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, çıkartılan dergi üzerinde 7 yıldır çalıştığını söyledi. Amacının Zonguldak’ın turizm güzelliğini dünyaya tanıtmak olduğunu belirten Sezgin, “Turizm denince hep akla muhteşem kumsallar ve yıldızlı oteller geliyor. Hayır, turizm bu değil. Örneğin ben bunu bir gazete haberinden okudum. Japonya’dan Türkiye’nin Gaziantep şehrine baklava açmak için geliyorlar.
Yine bununla ilgili farklı bir örnek verirsek, şu anda Almanya’da samandan yapılan oteller var. Bildiğimiz çayır samanlarını güzel dekorasyon ve dizayn yaparak 5 yıldızlı otel yapmışlar. Bu da turizmin sadece 5 yıldızlı otel olmadığının bir örneğidir. Turizm, insan ne kadar hayal ediyorsa, o kadar gelişir. Sınırlama yok. Siz yeter ki neyi satmak ve neyi anlatmak istiyorsanız ona karar verin. İşte turizm bu kadar geniş” dedi.
“ZONGULDAK’TA
TURİZM OLUR”
Zonguldak’ta turizmin neden gelişmediğini de anlatan Zaman, “Zonguldak’ta ‘üç ay denizimiz var, başka hiçbir şeyimiz yok, bundan turizm olmaz’ deniliyor. Olmaz tabi, ben buraya Kültür ve Turizm Müdürü’nü davet ettiğim halde gelmedi. Kimse önem vermezse, bu şehirde turizm olmaz.
Öyle bir dertleri de yok. Bence Zonguldak’ta turizm olur. Benim amacım dergi çıkartmak değil. Bölgemizde en önemlisi envanterimiz yok. Bizim amacımız bir taraftan da bölgemizin envanterini çıkartmak.
Hem bölgemizdeki, hem de bölgemizdeki insanlara Zonguldak’ımızı anlatmak istedik” şeklinde konuştu.