Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nin (ZKÜ) öğretim üyelerinin de desteği ile Zonguldak'ta aylık yayımlanacak kültür ve turizm dergisi Seyahatname yayın hayatına merhaba dedi.
Sahipliğini ve sorumlu müdürlüğünü deneyimli gazeteci Engin Zaman'ın üstlendiği derginin bilim kurulunda ise Prof. Dr. Sümer Atasoy ile Prof. Dr. Mustafa Sözen bulunuyor. Kurtuluş Oymak'ın koordinatörlüğünde yayın hayatına başlayan Seyahatname'nin ilk sayısında Engin Zaman şöyle sesleniyor okurlarına:
Yedi yıllık rüya işte gerçek oldu. Bunca yıldır sabırla emekle bu günü bekledim. İlk çocuğum evimdeki kızım Kardelenr. İkincisi Gezgin 67 Tur Seyahat Acentası ve üçüncü çocuğum Seyahatname Dergisi olarak sıralayabiliriz. Tam yedi yıl, acaba nasıl olmalı? Nasıl bir dergi olmalı? İhtiyaçları cevaplayabilir mi, derken her ne olursa olsun yola çıkmalıydım.
Tüm imkansızlıklara rağmen bu dergi çıkmalıydı.
Benim cesur yürekli hocalarım sayesinde daha da coşkuyla dergiye sarıldım
Engin Zaman Editörden yazısında, Neden Bölge Dergisi? sorusuna da şöyle açıklık getiriyor.
Çünkü Batı Karadeniz Bölgesi bir destinasyon. Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu ve Sinop turizm olarak birbirlerini tamamlayan illerdir. Bu yüzden dergi il bazında bir dergi olmalı idi.
Seyahatname 64 sayfa ve tamamen kuşe kağıdı basılarak hazırlanmış. İçindeki en çarpıcı haber-araştırma ise Biyoloji dalında. Prof. Dr. Mustafa Sözen Emeğin Başkenti Karaelmas'ın bir kuş cenneti olduğunu öne sürerken, Türkiye'deki 466 kuş türünden 274 tanesinin Zonguldak'ta yaşadığını belirtiyor.
Kuşların bilimsel ve Türkçe isimlerinin de yer aldığı bu araştırma, başlı başına çok dikkatli okunup saklanması gereken çalışma olarak öne çıkıyor.
Önder Gazetesi olarak refikimiz SEYAHATNAME DERGİSİ'nin yayın hayatına başlamasını aramızda hoş geldin refikimiz sözleriyle karşılıyor ve başarılar diliyoruz.