Bu yıl Ramazan ayının aşırı sıcaklara denk gelmesinin oruç tutan sürücüleri, özellikle şehirlerarası yollarda olumsuz etkileyebileceğini bildirildi. Ramazan'ın Ağustos ayına denk geldiğini ve oruçlu kalınacak sürenin yaklaşık 16 saati bulacağını belirten sağlık uzmanları, oruç tutacaklara trafikte şu uyarılarda bulundular:
"Buna rağmen oruç tutmak isteyenler önceden bir hekime veya aile doktorlarına giderek tetkiklerini yaptırmalı ve hekim görüşüne göre hareket etmeli. Oruç tutanlar, uzun süreli güneşte araç kullanmamalı. Özellikle kan şekeri düşenler aniden öfkelenebilirler. Sıvı ve elektrolit kaybı, susuzluk şuur bulanıklığı yapabilir. Oruç tutacakların bunlara dikkat etmesi gerekir. Hamile bayanlar ve bebek emzirenlerin de oruç tutmaları ve güneş altında uzun yolculuklarda araç kullanmaları sağlık açısından sakıncalı. Genç olup da güneş altında uzun süre mola vermeden araç kullananların da beyinlerinde bulanıklık olacağından mutlaka mola yerlerinde dinlenmeleri ve egzersiz yapmaları şarttır. Kent içerisinde oruç tutup akşamları evlerine dönmek isteyenlerin vaktinden önce hareket etmeleri ve sıkışıklığa kalmamaları trafikte gerginliklerin, öfkelenmemelerin olmaması için çok önemli.
Oruçlu olup da şehirlerarası yollarda kendi aracı ile seyahat edenlerin mutlaka her üç saatte bir mola verip dinlenmeleri, gidecekleri yere bir an önce varmak ümidiyle hız yapmamaları, stresli olmamaları gerekir."