8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, cahiliyet döneminde diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının ızdıraplarına karşın dinin kadınlara verdiği değerle cennet annelerin ayakları altındadır diyerek taçlandırdığına dikkat çekti.
Dünyada kadınlara şiddetin, baskı ve taciz ile tecavüzlerin devam ettiğini vurgulayan Halıcıoğlu, yaşanan ekonomik krizdeki en çok sıkıntının kadınların çektiğini ifade etti.
Halıcıoğlu'nun açıklaması şu şekilde:
"Türkiye'de 8 Mart 1975'den itibaren kutlanmaya başlanan Dünya Kadınlar Gününü kutlarken Dünyada Kadınlar üzerinde ki şiddet baskı taciz ve tecavüzlerin devam ettiğini içimiz burkularak televizyonlardan seyrediyoruz. Cahiliyet döneminde diri diri toprağa gömülen kız çocuklarının ızdırapları hak din İslam'ın kadınlara verdiği değerle cennet annelerin ayakları altındadır diye taçlandırılmıştır. Bu gün Dünya Kadınları Yürüttükleri mücadelelerde seçme ve seçilme hakkı günlük çalışma saatleri ve ücretleri mal mülk edinme gıda ve barınma konusunda haklarını aramak için çaba sarf ediyorlar. Az gelişmiş Ülkelerde ekonominin en ağır şartlarını kadınlarımız göğüslediğini biliyoruz. Dünyadaki krizle birlikte en çok sıkıntıyı kadınların çektiğini biliyoruz. Mutfaktaki yangını söndürmeye canhıraş şekilde çalıştıklarına şahit oluyoruz. Sevinilecek durumsa İsveç gibi ülkelerde meclisin %55' ini kadınların oluşturmasıdır. Ülkemizde de artık kadınların önemli görevlerde bulunmaları bizleri sevindirmektedir.
Büyük Birlik Partisi olarak; Türk Milleti onun şanlı tarihi ve tüm kültürel değerlerimiz içinde kadınlarımızı her alanda başımızın tacı olarak değerlendiriyor, yılda bir kez, birkaç kez değil, yaşadığımız her an saygı ve sevgiye değer buluyoruz. Başarılarından faydalanılacak kadınları da, tarlada üreten kadınları da, evlat yetiştiren kadınları da, muhtaç durumdaki kadınları da eşit değerde biliyoruz.
Kadınları sadece ışıltılı bir dünyanın malzemesi olarak kabul eden zihniyeti de, kadınları yok sayan bir zihniyeti de kabul edemeyiz. Kurtuluş savaşında omuzlarında mermi taşıyan kara Fatmaların çocuğunu kurtarmak için kendisini alevler içine atan annelerin olduğunu, savaş alanlarında başka dinlerden olmasına rağmen insanlık onuruyla tankların önüne kendisini atan bayan gazetecileri hatırlayarak, Cennet annelerin ayaklarının altındadır düsturuyla tüm dünya kadınlarının zulüm ve işkenceden kurtarılmasını ahlaki ve vicdani değerleri yüksek aileyi oluşturmasını diliyoruz."