Zonguldak Valiliği İnsan Hakları Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklama ile 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nü kutladı.
İl İnsan Hakları Kurulu tarafın yapılan açıklama ile kadınlara şiddetle mücadelede sonuna kadar destekçi olduklarını söyleyerek, tüm kadınların mücadele ve dayanışma günün kutladı. Açıklamada, "Kadın haklarının, evrensel insan haklarının ayrılmaz bir parçası olduğu gerçeğinde hareket eden İl İnsan Hakları Kurulu kadına yönelik şiddeti, kadınların insan haklarının korunması ve geliştirilmesinin önündeki en büyük engellerinden biri olarak görmektedir. Özveri, sabır ve emekle yoğrulmuş bire yaşamla toplumların geleceklerini şekillendiren, yarınlarımızın ortağı çocuklarımızı yetiştiren kadınlarımız, en değerli varlıklarımızdır. Tüm bu önemli görevlerin yanında iş yaşamı da, üstlendikleri her işte aynı özveri ile çalışan kadınlarımızın başarı hikayeleri ile doludur. Kadınlarımızın gerekli fırsatlar verildiğinde, önlerindeki engeller kaldırıldığında ne denli başarılı olduklarını tarih boyunca göstermişlerdir. Doğumdan ölüme kadar, savaş zamanında olduğu kadar barış zamanında da kadınlar devlet, toplum ve ailelerinin ellerinde şiddet ve ayrımcılığa maruz kalıyorlar. Kadına yönelik şiddet, dünyanın tüm toplumlarında rastlanan bir şiddet türüdür. Kadınlara yönelik şiddet evrensel olmakla birlikte, bir çok kadın etnik kökeni, sınıfı, kültürü ya da cinsel kimliği nedeniyle hedef seçilmektedir" ifadelerine yer verildi. Dünya geneline bakıldığında, 15 - 40 yaş arası bir çok kadının kanser, trafik kazaları ya da sıtma yerine toplumsal cinayet kökenli şiddet nedeniyle öldüğü yada yaralandığı vurgulanan açıklamada,  her 3 kadından biri, dövülmekte, cinsel ilişkiye zorlanmakta ya da taciz edildiği kaydedildi.
İl İnsan Hakları Kurulu, şiddete maruz kalan kadınların resmi şikayette bulunması gerektiği hatırlatılan açıklamada,  "Çeşitli nedenlerle bir çok kadın resmi şikayette bulunmaktadır. Kadına yönelik şiddet ve ayrımcılık suçlarında faillerin yakalanma ve cezalandırma korkusu olmadan bu suçları işledikleri sürece şiddet döngüsünün kırılmayacağı malumdur. Kadınların eşitlik, yaşam, özgürlük ve güvenlik haklarını, ayrımcılık, işkence ve zalimane, insanlık dışı yada onur kırıcı muameleye maruz kalmama hakkını güvence altına almak, bu hakların ihlalini korumak ve hakların ihlal edilenlere giderim ve tazminat sağlayacak politika ve planları izlemek ve uygulamak Uluslar arası İnsan Haklarını Hukukuna göre devletlerin temel görevi olmalıdır. Kadına yönelik şiddet normal değildir, yasal değildir ve kabul edilebilir değildir.
Kadına yönelik şiddetle mücadele, devletin en üst düzey yetkililerinden, bağımsız kişilere kadar herkes sorumluluğunun farkında olmalıdır. Madenin başkenti Zonguldak' tan, kadınlarımıza, genç kızlarımıza karşı uygulanan haksızlıklara, kötü muameleye dur diyebilmek, cinsiyet ayrımı yapmadan her bireye eşit yaşam olanaklarının sağlanması için sesimizi yükseltiyor, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Daya-nışma Gününde tüm kadınlarımızın yanında destekçisi olduğumuzu belirtiyoruz" ifadeleri de yer aldı.