Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Saime Ekşi, 25 Kasım Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü olduğunu söyleyerek, Kadına yönelik her türlü şiddet insan hakları temel ilkeleri bağlamında suç olduğunu ifade etti.
Zonguldak Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Saime Ekşi yaptığı açıklamada, herkesi şiddete sessiz kalmayarak şiddete karşı savaşmaya davet ettiklerini belirtti. Ekşi, Kadına yönelik her türlü şiddet insan hakları temel ilkeleri bağlamında suçtur. Ülkemizin temel gerçekleri esas alındığında kadına yönelik şiddetle mücadelede halen istenilen seviyede başarı sağlanamadığı ortadadır. Her geçen gün gerek ulusal basında gerekse kamuoyunun dikkatle takip ettiği dosyalardan görüleceği üzere kadına karşı şiddet oranı önemli ölçüde artmaktadır. Kadınlarımız bugün dünden daha yoğun bir biçimde şiddete maruz kalmaktadır. Kadın cinayeti oranı 2011 yılında büyük artış göstermiştir. Resmi veriler, Türkiye'deki kadın cinayetlerinin yedi yılda yüzde 1400 arttığını göstermektedir. Türkiye'de her 10 kadından 4'ü şiddet görmektedir. Kadın Statüsü Genel Müdürlüğü'nün 'Türkiye'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet' araştırmasına göre Türkiye'deki kadınların yüzde 41.9'u fiziksel ve cinsel şiddete uğramaktadır.
Yüzde 49.9'la en fazla şiddete maruz kalan kadınlar 'düşük gelir' grubundan oluşmaktadır. Şiddet 'yüksek gelir' grubunda da azımsanmayacak oranda olup yüzde 28.7'dir.
Kadın hakları konusunda dünya verilerinin de çok altında kalmış olan ülkemizde, kadın hakları konusunda daha yapılacak çok şeyin olduğu ortadadır. BM Evrensel İnsen Hakları Beyannamesi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile de koruma altına alınan, insanın 'insan' olmasından doğan ve kendisine sıkı sıkıya bağlı olan temel hak yaşam hakkının, pozitif ayrımcılık hükümlerinin uyguladığı bir hukuk sisteminde korunması, sosyo ekonomik şartların iyi etüt edilerek, gerçekçi bir bakış açısı ile şiddete karşı çözüm arayan politikaların oluşturulması konusunda kadın hakları savunucuları olarak her zamankinden fazla emek sarf edeceğiz ve ısrarcı olacağız. Üzerimize düşen sorumlulukların her geçen gün ağırlaştığının bilincindeyiz. Herkesi, şiddete sessiz kalmayarak şiddete karşı savaşmaya davet ediyoruz dedi.