Zonguldak Tabip Odası, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi'nde görevli Dr. Bora Yılmaz'a hasta yakınları tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Görevi başındayken hasta yakınlarının hakaret ve saldırısına uğrayan Dr. Yılmaz'ın sağlıktaki olumsuz sürecin sorumlusu olmadığını belirten Zonguldak Tabip Odası Başkanlığı açıklamasında, 06.01.2012 tarihinde Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahisi Polikliniği'nde poliklinik hizmeti yapılırken Dr. S. Bora Yılmaz'a görevi başındayken hasta yakını tarafından hakaret ve saldırı yapılmıştır. Yapılan saldırıyı Zonguldak Tabip Odası olarak şiddetle kınıyoruz.

Sağlığın sistemden kaynaklanan sorunları ve sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, şiddet eğilimi ile birleşerek çalışma ortamlarımızda hastalarımıza yardım etmeye çalışırken karşımıza çıkmaktadır. Kimi zaman ağır hakaretlere maruz kalmaktayız, kimi zaman darp edilmekteyiz ve hatta bazen canımıza kastedilmektedir.

Kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın ŞİDDET'in her türlüsüne karşıyız.

Sağlıktaki olumsuz sürecin sorumluları olmadığımızı, şiddeti sineye çekmeyeceğimizi, olayların takipçisi olacağımızı ve birbirimize sahip çıkacağımızı duyuruyor; sorumluları hesap vermeye davet ediyoruz dedi.