Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ruh Sağlı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi tarafından işsizlere ve bağımlılara, madde bağımlılığı ile sigaranın zararları anlatıldı.
Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ruh SağlıĞI ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürlüğü tarafından Meslek Eğitim Merkezi'nde bulunan umut yıldızları, işsizlere ve meslek edindirme projesi çerçevesinde eğitim gören kursiyerlere madde bağımlılığı ile sigaranın zararları anlatıldı. Sinevizyon sunumu ile anlatılan eğitime konuşmacı olarak katılan İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi Müdürü Esin İlhan, sigaranın uyuşturucuya giden yolun başı olduğunu ifade etti. Sigara bağımlılarının pişman olduğunu belirten İlhan, "Ülkemizde her gün 3 bin çocuk ve gencimiz, 11-19 yaşları arasında sigaraya başlamaktadır. Sigara içmeyi deneyen gençlerin yarısı sigara bağımlısı olmaktadır. Başlangıçta oyun gibi gelen bu korkunç alışkanlık, ilerleyen yıllarda kişileri nikotin bağımlısı ve hasta biri haline getirecektir. Sigara içenlerin çoğu ise sigaraya başladıkları için pişmandır.   Sigaraya bağlanmak kolay, bırakmak zordur.
Sigara uyuşturucuya giden yolun başıdır. Madde bağımlıların yüzde 99'u önce sigara kullanmışlardır. İçinizde sigarayı bırakmak isteyerinize yardım etmek için Uzun Mehmet Göğüs ve meslek hastalıkları Hastanesi'ne bulunan sigarayı bırakma poliklinikte tedavi olmanıza destek olabiliriz" dedi.
Esin İlhan, İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şubesi ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi Müdürlüğü işbirliği ile madde bağımlılığı, arkadaş edinme gibi konularda eğitimlerin sürdürüleceğini ifade etti.