Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, toplu taşıma ihalesine yapılan şikayeti eleştirdi;

Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, emniyet görevlilerinin toplu taşıma ihalesi evraklarını incelemek üzere müdahalesi hakkında, makamında basın açıklaması yaptı.
Başkan Eşref, ihale evraklarda hiçbir eksikliğin olmadığını söylerken, şikayetin yersiz ve kasti olduğunu belirtti. Kaybetmenin verdiği rahatsızlıkla bu şikayetin yapıldığını kaydeden Eşref; şu görüşlere yer verdi:

"EVRAKLARDA EKSİKLİK YOK"
"Zonguldak Belediyesi sınırları içerisindeki 19 mahallenin toplu taşıma ihalesini 8 Ekim 2009 tarihinde yaptık. Bu ihaleye Zonguldak ve il dışından toplam 8 firma teklif verdi. Hepsinin evrakları komisyonumuzca incelendi ve uygun görüldü. Toplam 660 bin TL muhammen bedeli olan ihaleyi,  Hilal Sosyal Hizmetler Sportif Faaliyetler Nakliye Turizm Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 370 bin teklif vererek kazandı. 818 bin TL teklif veren ARN Limited Şirketi yetkilileri, ihaleyi kaybetmenin verdiği rahatsızlıkla savcılığa başvurarak evrakların tekrar incelenmesini istediler. Basın kanalıyla şunu ifade edebilirim ki; evraklarda hiç bir eksiklik yok, usulsüzlük hiç yok. Önceki gün savcılığın talimatıyla emniyet görevlileri ihale belgelerini incelediler. Fakat bu basında adlandırılan gibi bir operasyon değil.
ARN şirketi, Hilal şirketinin Zonguldak Belediyesi'ne borcu olmadığını belirten evrak ve iş deneyim belgesinin olmadığı yönündeki evrakının eksik olduğu-nu ifade etti. Bu evrakları kamuo-yuyla paylaşmak istiyorum. Biz bu şikayetin yersiz ve kasıtlı olduğunu düşünüyoruz. Kastın ilk bölümü ihaleyi kaybetmenin verdiği duygu, ikincisi ise siyasi nedenlerdir."