AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş'ın Zonguldak ziyaretlerini değerlendirdi.

Ziyaret kamuoyuna Deniz Ticaret Odası'nın talebi üzerine geldiği, kuruma endeksli bir çalışma olduğu yönünde bir algılama yaratıldı. Oysa teşkilatımızın talebi üzerine bir takım çalışmaları yerinde incelenmesi tespit edilmesi anlamına Zonguldak'a geldiler

Tabii bu tersaneler ile ilgili sıkıntı sadece Ereğli'de değil tüm Türkiye'nin sıkıntısı. Bunu herkes de biliyor. Dünyadaki gelişmelere binaen bazı sıkıntılar oluştu. Ama ben şunu söyleyebilirim bakan yardımcımızın özellikle Zonguldak'taki tersaneler ve Ereğli'deki tersanelerin sıkıntısını yerinde görmesi bizler için önemliydi

Biz sadece İl Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ettik. Kaldı ki malumunuz İl Belediye Başkanı da CHP'lidir ve ayrım gözetmeksizin özellikle Zonguldak şehir merkezindeki sorunlarımızın çözüm yolları açısından bakan Yardımcımızın da yerel yönetimlerden gelmesi nedeniyle onun tecrübesinden faydalanmak istedik

Görevlerde bulunan yöneticilerimiz başkanlarımız vatandaşı galyana getireceğine hizmet etmeli onlara daha iyi daha mutlu daha huzurlu yaşatabilirim onun düşüncesi içerisinde olmalı. Söylemleri ortamı gerçek kimseye fayda sağlamaz, sağlamadığı da bellidir

 

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, gazeteniz Önder'in Sorumlu Müdürü Mustafa Kemal Bektaş'a Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş'ın Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

BAKAN YARDIMCISINI TEŞKİLATIMIZ GETİRDİ

Ziyaretin kamuoyunda yanlış anlatılmaya çalışıldığını belirten İl Başkanı Uçar, Kamuoyunda çıkan algı son derece yanlış olduğunu ifade etmek istiyorum. Biz Milletvekillerimiz ile birlikte Ulaştırma Bakan Yardımcımızı ve İl Başkanları toplantısında Ereğli ve Zonguldak'taki sorunlar ile ilgili bir sunumumuz oldu. Bakan Yardımcısı Yahya Baş arkadaşımız da Zonguldak'a Kasım ayı içerisinde bir ziyaret yapacağını söyledi ama bunu kamuoyunda Deniz Ticaret Odası'nın talebi üzerine Bakan Yardımcısının geldiği gibi sözler çıktı, kuruma endeksli bir çalışma olduğu yönünde bir algılama yaratıldı. Oysa teşkilatımızın talebi üzerine bir takım çalışmaları yerinde incelenmesi tespit edilmesi anlamına Zonguldak'a geldiler dedi.

YERİNDE İNCELEME

Ziyaret sırasında teknik bilgileri olan kişilerin Bakan Yardımcısı Yahya Baş'a bilgi verdiğine dikkati çeken Uçar, Bizde Alaplı'daki giriş ile ilgili Ereğli tersaneler bölgemiz ile ilgili Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın tabir ettiği teknik işten anlamayan birisi de olsam anlayan arkadaşımız ile bunu paylaşmak üzere hem TSO ziyaretini hem tersaneleri yerinde inceledik sözleri ile konuştu.

SORUN SADECE EREĞLİ'NİN DEĞİL

Toplumu gerecek tavır ve konuşmalardan kaçınılmasını, vatandaşın huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşatabilmesi için mücadele edilmesini isteyen Uçar şunları söyledi: Tabii bu tersaneler ile ilgili sıkıntı sadece Ereğli'de değil tüm Türkiye'nin sıkıntısı. Bunu herkes de biliyor. Dünyadaki gelişmelere binaen bazı sıkıntılar oluştu. Ama ben şunu söyleyebilirim bakan yardımcımızın özellikle Zonguldak'taki tersaneler ve Ereğli'deki tersanelerin sıkıntısını yerinde görmesi bizler için önemliydi, ardından Zonguldak yollarımız ile ilgili çalışmaları yerinde gördü.

SADECE İL BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİK

Biz sadece İl Belediye Başkanımızı makamında ziyaret ettik. Kaldı ki malumunuz İl Belediye Başkanı da CHP'lidir ve ayrım gözetmeksizin özellikle Zonguldak şehir merkezindeki sorunlarımızın çözüm yolları açısından bakan Yardımcımızın da yerel yönetimlerden gelmesi nedeniyle onun tecrübesinden faydalanmak istedik. Tespitler yapıldıkta sonra yollara ve ilgili yerlere bakıldıktan sonra Bakan Yardımcımız Filyos Bölgesine ayrıldı oradan da Bartın'a geçti.

KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ

Bakan Yardımcımız ile Çarşamba günü yapılan İl Başkanları toplantısında da çalışmalar ile ilgili kısa bir görüşmemiz oldu. Konunun takibi açısından sadece bunun tespitte kalmaması 2013 yılında mutlaka bunların bitirilmesi konusunda kendisinin takip edeceğini ifade ettiler. Üzülerek ifade edeyim ki bu ziyaret farklı bir şekilde kamuoyuna yansıtılıyor. Ziyaretlerin sadece AK Partili belediyelere yapıldığın söyleniyor bunun böyle bir şey ile alakası olmadığını herkes biliyor. Bu görevlerde bulunan yöneticilerimiz başkanlarımız vatandaşı galyana getireceğine hizmet etmeli onlara daha iyi daha mutlu daha huzurlu yaşatabilirim onun düşüncesi içerisinde olmalı. Söylemleri ortamı gerçek kimseye fayda sağlamaz, sağlamadığı da bellidir. İnşallah bu ziyaretin sonucunda hem Ereğli hem Zonguldak'taki tespit edilen hizmetler daha hızlı bir şekilde yerine getirilir.