* Demokratik Sol Halk Partisi'nin Kurucularından Mustafa Timur'da, solda birliğe ve Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi.


* TTK Karadon Müssesesi'nde meydana gelen grizu faciasından sonra Genel Başkan Rahşan Ecevit'in olay yerine geldiğini ve şehit ailelerine başsağlığı dilediğini de ifade eden Mustafa Timur "Zonguldak Ecevitleri arıyor" dedi.

Demokratik Sol Halk Partisi'nin (DSHP) kurucuları ve yandaşları  Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğindeki CHP'ye destek vermeyi sürdürüyor. DSHP'nin kurucularından Mustafa Timur'da Gazeteniz Önder'e yaptığı açıklamada aynı paralelde konuşarak "Şimdi iktidar koşusuna başlayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğindeki CHP'ye destek verme zamanı" dedi.
Timur, solda birliği sağlama açısından Kemal Kılıçdaroğlu'nun büyük bir fırsat olduğunu belirterek "Biz DSHP'liler olarak bu konuda açık ve net bir duruş sergiliyoruz. Ve tüm Ecevitçilerin CHP'ye katkı vermesini istediğimizi Genel Başkanımız Rahşan Ecevit'in ifadeleri ile de seslendirdik. Ecevit kültürüne sahip olanlar mesajı aldılar zaten. Bundan böyle CHP'nin tek başına iktidar olması için çaba göstereceğiz çalışacağız. Kısacası, şimdi solun bir arada olma zamanı" sözleriyle konuştu.Mustafa Timur, Ecevitlerin Zonguldak için önemine de vurgu yaparak, Rahşan Ecevit'in TTK Karadon Müessesesi'nde yaşanan grizu faciasının ardından bölgeye geldiğini ve tek tek tüm şehit ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dilediğini ve dönüşünü de Ereğli'deki partili arkadaşların davetini kırmayarak ilçe üzerinden Ankara'ya dönüş yaptığını belirtirken şöyle dedi: "Türk siyasi hayatında Zonguldak deyince akla madenciler ve Ecevitler gelir. Maden işçilerinin karanlıktan ışık yaratan emeği ve gücünü hep bilen ve bu emeğe saygı duyan Ecevitler olmuştur. Zonguldak Ecevitleri arıyor. Biz; Ecevitçiler de, Ecevitlerin çizgisinde maden emekçilerinin her türlü sorununa sahip çıkmaya devam ediyoruz, edeceğiz."