ÖSYM İlçe Sınav Merkezi Yöneticisi, Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, 11 Nisan 2010 tarihinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenecek olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde açıklama yaptı. Adayların sınava gelirken yanlarında kesinlikle cep telefonu bulundurmamaları gerektiğini ifade eden Coşkun, sınava girecek tüm adaylara başarılar diledi.
Coşkun, yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:
"Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretime Giriş Sınavı tüm yurt genelinde 11 Nisan 2010, Pazar günü yapılacaktır. Karadeniz Ereğli İlçe Sınav Merkezi Yöneticiliği olarak ilçemizde 4120 adayın katılacağı sınavın, güvenli ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirilmesi amacı ile tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunuyoruz.
Sınav başlangıç saati, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı kapsamındaki tüm sabah sınavları gibi, 10.00 olarak belirlenmiştir. Sınava Giriş Kartı adresine ulaşmayan adaylar, sınavın başlangıç saatine kadar kartlarını Doruk Mevkiindeki Ereğli Eğitim Fakültesi binasında bulunan ÖSYM Bürosundan temin edebileceklerdir.
Sınavın gerçekleştirileceği 11 Nisan 2010 Pazar günü, özellikle sınav yapılan binaların çevresinde ve tüm ilçe genelinde vatandaşlarımızdan gürültülü aktivitelerden kaçınmaları konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz.
Ayrıca adayların sınava gelirken yanlarında kesinlikle cep telefonu bulundurmamaları gerekmektedir.
Sınava girecek tüm adaylara başarılar dilerim."