Eğitim-İş Sendikası'nın Kdz. Ereğli Temsilcisi Cengiz Başaran "Diyarbakır-Silvan ilçesi Dolapdere kırsalında emperyalizmle işbirliği halinde olan teröristlerin saldısı  sonucunda 13 yurtsever, körpe fidanımız şehit edilmiş, 2’si ağır olmak üzere 7 askerimiz de yaralanmıştır" diyerek saldırıya olan tepkisini şöyle dile getirdi:

"Demokratik açılım diyerek ülkemizde etnik ayrımcılığın ateşini yakanlar ve onu her fırsatta körükleyenler, ektikleri ayrılık tohumlarının meyvelerini, her gün Türk ulusuna acı çektirerek, gözyaşı döktürerek toplatmaktadırlar. Yaşadıklarımız, emperyalist güçlerin ve AKP iktidarının şehitlerimizin kanı üzerinden sürdürdüğü pazarlıkların acı sonuçlarıdır. 

Siyasal iktidar terör konusunda net bir irade ortaya koymalıdır. Aksi takdirde ulus olarak şehit cenazesi uğurlamaktan, gözyaşı döküp hayıflanmaktan başka bir şey yapamaz hale geleceğiz. Bu yaşananlar, kardeş kavgasının gerçekleştirilmesi için uygulanan sinsi planın bir provasıdır. Ulusal birlik ve bütünlüğümüz, üniter devlet yapımız çok ciddi bir tehdit altındadır. 

Eğitim-İş Sendikası olarak hükümeti bir an önce daha duyarlı, daha tutarlı olmaya ve net bir irade ortaya koyarak, gerekli her türlü önlemi almaya davet ediyoruz. Artık terör örgütünü cesaretlendirecek adımlar atmaktan vazgeçilmelidir. Bu kahpe saldırıyı ve Terörü bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyoruz. Tüm ulusumuzun başı sağ olsun."