Köseağzı’ndan sonra Kireçlik’te termik santral kurma ısrarını sürdüren ve bölge halkının büyük tepkisini çeken Hema, sigortasız işçi çalıştırmadığını ve çalışanların tüm haklarının ödendiğini bildirdi.

 

Hema; SGK’nın düzenlediği törende  CHP MYK üyesi Ali Koçal’ın  elinden aldığı ödülün fotoğrafını da açıklamasına ekledi.

 

TTK’nın Armutçuk Müessese Müdürlüğüne bağlı Alacaağzı kömür ocağını rödevans sistemiyle çalıştıran Hema, yazılı bir açıklama yaparak tüm çalışanlarının SSK’lı olduğunu bildirdi. Hema adına Hattat Holding Kurumsal İletişim Departmanı’ndan Onur Yüksel imzası ve “Hema Kandilli Müessesesi adına” ibaresinin yer aldığı yazılı açıklamaya, SGK’den alınan ödüle vurgu yapılırken de, ödülün CHP MYK üyesi Ali Koçal’ın elinden alındığını gösteren fotoğraf eklendi.

 

Hema, Alacaağzı’nda 2005 yılından bu yana yatırıma başladıklarını, yerüstünde merkezi gaz izleme, Lavvar ve filitrasyon tesisi kurulduğunu,  yer altında  8 km’lik galeri boyunca temizlik tamir ve bakım işlerinin yanında yeraltında faaliyet gösteren kuyuların  başta İşgüvenliği ve nakliyat açısından modernizasyonunun gerçekleştirildiğine vurgu yaptı. .

2006 yılından itibaren 50 personel istihdamı ile başlanan yeraltı hazırlık ve üretim faaliyetlerinde, alt yüklenicilerimizle birlikte 850 kişilik bir istihdama ulaştığını, servis, ambulans, yemek ve temizlik vb. hizmetlerle birlikte yaklaşık 1.000 kişilik bir istihdama ulaşıldığını anlatan Hema’nın açıklaması şöyle:

 

ERDEMİR’E KÖMÜR SATIYOR

 

2010 yılında giderek artan bir düzeyde kapasitesini artırarak günlük ortalama 600-700 ton üretim seviyelerine ulaşmıştır. Bugün üretilen kömürün büyük çoğunluğu, Ereğli’mizde bulunan ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarından Erdemir’e,  Zonguldak Ereğli ve Alaplı bölgesindeki döküm sanayisinin kullanımına sunmakta ve gittikçe diğer illere de açılan satış politikasıyla TSE belgeli “çevre dostu” yüksek kaliteli taşkömürünü piyasaya arz etmektedir.

 

Bunun yanında Zonguldak ve Ereğli sanayiinden önemli miktarda hizmet satın alınarak ilimize ve özellikle ilçemize önemli oranda girdi sağlamaktadır.

 

SİGORTA KONUSUNDA HASSSASIZ

 

İşletmemiz Hema Endüstri A.Ş bünyesinde bu faaliyetlerini sürdürürken bazı çevreler tarafından zaman zaman haksız bir şekilde gerçek dışı beyanlarda bulunarak, şirketimizden hiçbir teknik bilgi almadan üretim miktarı ve kalitesi konusunda beyanlarda bulunulmaktadır. Yine 19.07.2010 tarihinde Kdz Ereğli Belediye Başkanı görsel ve yazılı medyaya yansıyan konuşmasında şiketimiz hakkında;

 

“- İnsanları toprağın altına sokup sigortasını vermeyen, maaşlarının zamanında ödemeyen, onları asgari ücretle çalıştırarak bu bölgeyi sömürmeye çalışan Hema zalimdir.” şeklindeki beyanları tamamen gerçek dışıdır.

 

Şirketimiz ve alt yüklenici firmalarımız hiçbir şekilde sigortasız işçi çalıştırmamaktadır. 14 Mayıs 2010 tarihinde Zonguldak TSO’da düzenlenen törende Şiketimiz Zonguldak İli dahilinde sigortasını zamanında ve tam olarak ödeyen ilk on şirket arasına girmiş olup, bu konuda SGK tarafından plaketle ödüllendirilmiştir. Kaldı ki bu törende sayın belediye başkanı da hazır bulunmuş ve şirketimizn sigorta mevzuatı ve ödemeleri konusunda ne kadar hassas olduğunu gözlemlemiştir.

 

Yeraltında çalışanlarımızın sanat ve ünvanları göz önüne alınarak çeşitli ücret gruplarından maaşları ödenmekte olup, kesinlikle asgari ücretle çalışan yer altı işçisi bulunmamaktadır.

 

ZALİM SUÇLAMA

 

Gelinen bu noktada, kurulduğu günden beri bölge istihdamı ve ekonomisine hizmetten başka amacı olmayan, atıl durumdaki yer altı  kaynağını çok zor şartlarda ülke ekonomisine  kazandırmaya çalışan  şirket yöneticilerini, bulunduğu mevki ve makama yakışmayan bir üslupla zalim olarak suçlaması  kabul edilemez bir durumdur.

 

Şirketimizde 3000’in üzerinde çalışanımız var. Kandilli, Amasra, Zonguldak, Bartın dahil sigortasız hiçbir çalışanımız yoktur. Çalışanlarımızın sigorta, muhtasar ücretleri şirketimiz tarafından otomatik olarak ödenmektedir. Enerji projelerimizde taşeronlarda çalışan işçilerinde sigorta, muhtasar v.s. ücretleri taşeronumuzun istihkakından kesilerek otomatik olarak tarafımızdan ödenmektedir.

 

Kandilli’de çalışan tüm personelimize üretimle ilgili olarak prim sistemi uygulanmaktadır. Bu prim sistemi sayesinde artan üretimden çalışanlar faydalandırılmakta ve ellerine daha fazla para geçmektedir.

 

Çalışanlarımıza ait ücret, vergi v.s. tüm ödemeler zamanında ve eksiksiz yapıldığı gibi TTK’ya olan ödemelerimiz, arsa kiraları, bina kiraları, rödevanslar, Devlet Hakları zamanında ödenmektedir. Bu konuda bugüne kadar olan ödemeler Milyarları geçmiştir.

 

Yukarıda da belirtildiği üzere üretim faaliyetleri durdurulan ve terkedilen saha da  şirketimiz tarafından yapılan yatırımlarla yeniden hayata geçirilmiş olup, bu sahada 1000’e yakın kişiye direk iş imkanı sağlanmış ve ekonomiye büyük bir katkı getirilmiştir. Böyle bir projeye yerel yönetimlerce teşekkür edilmesi gerektiği halde, gerçek olmayan sözler sarf edilmesini kınıyoruz.