Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Erdemir işçisine tebessüm değil, gülücükler getirecek bir toplu sözleşmeyi inşallah bağlayacağız dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce, Gülüç Beldesi'ndeki Büyük Anadolu Ereğli Hotel Salonu'nda, Erdemir Soğuk Haddehane Müdürlüğü çalışanlarının organize ettiği geceye de yaptığı konuşmada Türk Metal'in sadece toplu sözleşme yapan bir sendika olmadığını, sosyal ve kültürel aktivitelere de ağırlık verdiğini söyledi.

HAYATIN BİÇTİĞİ ROLLER VAR
Kdz. Ereğli Şubesi'nin de bunu en iyi şekilde gerçekleştirdiğini savunan Aslıyüce, Çalışanlar olarak gerçekten zor günler yaşadı. Ama biz, sendikacılıkta sadece toplu sözleşme yapan bir kurumdan öte, sosyal faaliyetleri olan, çalışana, eşine, çocuğuna kendisine sosyal manada bir takım şeyler sağlayan bir kurum olması gerekir diye düşündük ve bu amaçla yola çıktık. Çok şükür, teşkilatımız içerisinde bugün hayata geçirdiğimiz bir takım sosyal faaliyetler var. İnşallah bunları da geliştireceğiz. Yaşam içerisinde hayatın bize biçtiği bir takım roller var. Bu rolleri yerine getirirken bazı değerlerimizden maalesef istemeyerek de olsa, o hengame içerisinde uzak kalıyoruz. Çoğu zaman çalışma hayatı içerisinde ailemizi birçok konuda ihmal ediyoruz. Ama artık inşallah bundan sonra ailemizi de, çocuklarımızı da ihmal etmeyeceğiz. Sendikanın faaliyetleri bu yönde devam edecek. Kdz. Ereğli'de bu noktaya geldiğiniz için başta Şube Başkanımız Yusuf ziya Odabaş, çalışanlarımız ve ailelerini kutluyorum. Sizinle bu aile ortamında bulunmaktan son derece mutlu ve gururluyum. Başta Sayın Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere Türk Metal Sendikamızın bütün kurumları adına hepinize çok teşekkür ediyorum dedi.

TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ
Erdemir ile gerçekleştirilecek 24. Dönem Toplu İş Sözleşme Görüşmeleri'ni en iyi noktada tamamlamayı arzu ettiklerini anlatan Aslıyüce, Sendikacılık artık doğru işler yapma zamanıdır. Artık insanları bir şekilde, bir yerlere kanalize edip, bir noktaya getirdikten sonra hayal kırıklığına uğratma zamanı değil. Türk Metal olarak bu kabuğu kırdık, çok daha da ileriye gittik. İnşallah bütün sendikalar da aynı şekilde bizim noktamıza gelir. Bu dönem yapacağımız toplu iş sözleşmesinde, yalancı pehlivan gibi bir şeyleri yazıp da sonrasında sırt üstü yenilmek yok. Allah nasip ederse, sözleşmede inşallah Yusuf Bey ile beraber bu müzakereyi yürüteceğiz. Erdemir işçisine tebessüm değil, gülücükler getirecek bir toplu sözleşmeyi inşallah bağıtlayacağız diye konuştu.

KOMİTELER KURACAĞIZ
Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş da, Genel Başkanı Kavlak'ın talimatları doğrultusunda, sosyal, kültürel ve eğitime yönelik aktiviteleri artırarak sürdürdüklerini belirterek, işçi eşlerinden gelen talebin de en kısa sürede yerine getirileceğini söyledi. Kendisini ziyaret eden işçi eşlerinin, Kadınlar olarak komiteler oluşturmayı istediklerini ilettiğini anlatan Odabaş, Genel Merkezimizce yürütülen kadın Kurultay ve Çalıştaylarının yanı sıra, ilçemizde de işçi arkadaşlarımızın eşlerinden oluşacak komiteler kuracağız. Gerek ilçemizde, gerekse genel merkezimizin etkinliklerinde görev alacak kadınlara, her türlü desteği sağlayacağız dedi.

İLK OTURUM 25 ŞUBAT'TA
Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Alkan da, sözleşme ile ilgili ilk oturumun 25 Şubat'ta yapılacağını hatırlatarak, şunları söyledi: Samimiyetimle ifade etmek isterim ki, bu toplu iş sözleşmesinde 25 Şubat'ta Yusuf Bey'in karşısında olacağım ama buradaki amacımız, bu sözleşmeyi masa başında bağıtlamak. Erdemir çalışanlarıyla yönetimin bir bütün olarak bir araya gelip, sözleşmeyi makul bir şekilde bağıtlayıp, fabrikayı ileri noktalara getirecek adımları hep beraber atmalıyız. Bu noktada, nasıl ki bu akşamki birlikteliğimizi gerçekleştirdiysek, o gün de amacımız mutlaka iç barışı çalışanla yönetimin arasındaki koordinasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Eşim ve ben siz ve ailelerinizle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bu tür organizasyonlara hep beraber katılıp, eğeleneceğiz

ÜST DÜZEY BİRLİKTELİK
Geceyi düzenleyen Soğuk Haddehane çalışanları adına konuşan işçilerden Ahmet Bakır ise Erdemir'de çalışanlar arasında üst düzeyde sağlana birlik, beraberlik ve dayanışmanın, son yıllara kadar ailelere yansımadığını anımsatarak şöyle konuştu: İşte bu bağlamda Genel Başkan Kavlak'ın da talimatları doğrultusunda, Ereğli Şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş ve yönetimimizin önderliğinde, eş ve çocuklarımızın da bir araya gelerek kaynaşmaları sağlanmaktadır. Bunu, özellikle sendikamızın Ankara ve Didim gibi ülke genelinde kurduğu sosyal tesislerde verilen eğitim seminerlerinde, kadın ve çocuk kurultaylarında, yurt içi ve yurt dışı gezi ve seminerlerde yaşıyoruz. Bugün ise eşlerimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz eğitim, sosyal ve kültürel etkinlikler, gerek çalışma ortamımızın durumu, gerekse sendikamızın gücünün daha da iyi görülmesini sağlıyor. Biz alın terimizi akıtarak ürettiğimiz çelik sayesinde ülke ekonomisine katkı sağlayan, sendikamızın da sloganlaşan sözü; 'üret, kazan, kazandır' şiarını unutmayan, 'bir olalım, iri olalım, diri olalım' sözünü hafızalarımıza kazıyan Erdemir çalışanları ve ailelerimiz, oluşturduğumuz bu birlik ve beraberlikle çok daha iyi koşullarda yaşam hakkını elde edeceğimize inancımız tamdır. Genel Başkanımız Pevrul Kavlak, sendikamız Türk Metal'in bu yıl 50. yılını kutladığını ve 50 yıllık çınar olduğunu vurguluyordu. İşte bu 50 yıllık çınar sayesinde ülkemizde ve Avrupa'da sendikacılık gelişiyor, yayılıyor. Biz de koca çınarın birer kolu olarak, daha büyük başarılara imza atılmasında, kollarının çoğalmasında her zaman olduğu gibi en büyük katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Yarım Asırlık Türk Metal Bayrağı'nı yüz yıllara taşınmasına zemin hazırlayacağız. Bunun sağlanmasında öncümüz olan sendikamız Türk Metal'e güveniyor, inanıyor ve tam destek veriyoruz. Bu anlamda Başta Genel Başkanımız Pevrul Kavlak olmak üzere genel merkez yönetimimize, şube Başkanımız Yusuf Ziya Odabaş'a yöneticilerimize, iş yeri temsilcilerimize çok teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, gecemizi onurlandıran Sayın Genel Başkan Yardımcımız Muharrem Aslıyüce'ye, sizin adınıza bir kez daha teşekkür ederken, hepinize iyi eğlenceler diliyorum

Gecede Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Aslıyüce ile Erdemir İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Alkan'a, Soğuk Haddehane çalışanlarının yaptırdığı ve üzerlerinde Erdemir'e ait resimlerin bulunduğu tabak hediye edilen geceye eşleriyle birlikte katılan Erdemir çalışanları gönüllerince eğlendi.