CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak'ta yaşanan tasman ile ilgili soru önergesi hazırladı. İçişleri Bakanı İdris Şahin'in yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinde tasmanla ilgili hazırlanan projenin akıbetini sordu. Köktürk, Zonguldak Valiliği'nin AFAD'a başvuruda bulunarak sismik araştırmaların yapılması gerektiğini hatırlatan soru önergesinde şunları ifade etti:
Zonguldak İl merkezinde ciddi bir TASMAN sorunu yaşanmaktadır. İncivez semtinde 18 cm, Kozlu – Gelik – İnağzı, Dilaver ve Tepebaşı'nda 8 cm.ye varan düşey yönlü hareketler söz konusudur. Zonguldak il merkezinde pek çok bina TASMAN nedeniyle boşaltılmış, oluşan derin çatlaklar nedeniyle yıkılmıştır. Bu konuda Karaelmas Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan S. Kutoğlu ve ekibi tarafından Valilik ve Belediye nezdinde 2010 yılından itibaren bildirimler yapılmış ve Zonguldak Valiliği tarafından AFAD Müdürlüğüne bir proje hazırlama talimatı verilmiştir. 200 bin TL bedelli projeyle, TASMAN'ın en yoğun yaşandığı İncivez mahallesinde sismik araştırmalar yapılması söz konusudur.
Bu girişimler sonucu Zonguldak Valiliği ve Zonguldak AFAD tarafından AFAD Başkanlığına başvuru yapıldığı, 200 bin TL bedelli sismik araştırma projesinin kabul edildiği projeyi hazırlayan Karaelmas Üniversitesi ekibine ifade edilmiştir. 
TASMAN Zonguldak İl merkezi için hayati bir sorundur. Ancak, konunun önem ve aciliyetine, aradan geçen süreye rağmen bugüne kadar herhangi bir gelişme olmamıştır.
Buna göre; İncivez mahallesinde gerçekleştirilecek derin sismik araştırmalarla ilgili hazırlanan projenin akıbeti nedir? Zonguldak'taki hayati önem taşıyan TASMAN konusunda AFAD'ça yapılması planlanan çalışmalar nelerdir? Aradan geçen süreye rağmen 200 bin TL gibi son derece cüzi bir bedelin projeye tahsis edilememiş olmasının gerekçesi nedir?