*** Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası'nın düzenlediği toplantıda bir araya gelen bölgenin gemi acenteleri, sorunlarını birlikte masaya yatırdı ve gelişmeleri değerlendirerek, kendilerine yeni rota çizdi.

*** Batı Karadeniz DTO Yönetim Kurulu Başkanı Erdem, sorunlarının çözümü için ortak hareket ettiklerini belirterek, acente ücretlerinin belli bir tarifenin altına indirilmemesi kararı alındığını, ucuz acentelik yapanların da acente belgelerinin iptal edileceğini açıkladı.

Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Erdem, Kdz. Ereğli, Akçakoca, Karasu, Zonguldak ve Bartın'da görev yapan acentelerin yöneticileri ile gerçekleştirilen "durum değerlendirmesi" toplantısının çok verimli geçtiğini ve alınan kararları açıkladı.Kdz. Ereğli'de Azim Otel'de yapılan toplantıyla ilgili olarak gazeteniz Önder'in "toplantıda alınan kararlar nedir?"  sorusunu yanıtlayan İrfan Erdem, alınan kararları uygulamayan acentelerin acentelik sözleşmesini iptal edeceklerini kaydetti.
Deniz Ticaret Odası'nın en önemli unsurlarından biri olarak gördükleri acentelerin gerek yaşanan ekonomik krizden çıkış yolları gerekse diğer yaşadığı sorunların çözümünde neleri yapabilecekleri masaya yatırdıklarını belirten İrfan Erdem, acente ücretlerinin belirli bir tarifede tutulacağını, etik değerlere dikkat etmeyenlerin acente belgelerinin iptal edileceğini söyledi. Erdem toplantıyı şu sözlerle değerlendirdi:
"Deniz Ticaret Odası Batı Karadeniz Bölgesi olarak her ay gerçekleştirdiğimiz toplantımızı önceki gün Azim Otel'de tekrarladık. Acentelerimizin sıkıntıları, sorunları yaşanan ekonomik krizden çıkış yolları detayları ile masaya yatırıldı, çözüm önerileri ve düşünceleri alındı. Deniz Ticaret Odası olarak acenteler bizim en önemli unsurlarımızdan bir tanesi. Acentelerin sorunlarını çözmek sıkıntıları gidermek için birlik ve beraberlik içerisinde ortak adım atıyoruz. Yine bu toplantıda acente ücretlerinin belli bir tarifenin altına indirilmemesi kararı alındı, bu karar ilgili komisyona havale edildi. Komisyon önümüzdeki günlerde bir taslak hazırlayıp bize sunacak. Bölgede ucuz acentelik yapılmayacak, yapanların da acente belgelerini iptal edeceğiz. Sistemi hiç kimseye bozdurmam, etik değerlere mutlaka ama mutlaka dikkat edilecektir."