Saadet Partisi (SP) Zonguldak İl Başkanlığı'nın İl Divan Toplantısı dün yapıldı. Talip Avcı Kültür Salonu'ndaki toplantıya; Gazeteci-Yazar Ekrem Kızıltaş, SP İl Başkanı Necdet Sarı, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Çetin, belde ve ilçe başkanları ile partililer katıldı.
Toplantının basına açık bölümünde bir konuşma yapan SP İl Başkanı Necdet Sarı, diğer partilerden daha iyi bir çalışma temposu içinde olduklarını belirterek, "Mayıs ayı sonuna kadar yapılacak çalışmalar ile halkla buluşacağız. Konferanslar düzenlemeye başladık. Kahvehane ve esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Bu ziyaretlerde halkımızın sorunlarını yerinde görme imkanı buluyoruz" dedi.
Başkan Sarı, şöyle konuştu;
"Konferanslarımızın ilki Devrek'te gerçekleştirildi. Bu hafta sonunda Cuma günü Çaycuma ve Cumartesi günü ise Ereğli'de yapacağımız konferanslara konuşmacı olarak Şeref Malkoç katılacak. Konferansların bitiminde Çaycuma ve Ereğli'de SP konuşulacak. Aylardan beri iktidar, 'anayasa değişikliği, açılım' dediler yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. 'Şehrin girişindeki kötü görünümü buradan kaldırın' dedik öteki belediye başkanı, 'bütçemiz yetmez' dedi, şimdiki belediye başkanı da buraya konuşmacı olarak gelen kişileri konuşturmamakla ne kadar demokrat olduğunu gösterdi. Ülkemizde hiçbir şey düzgün gitmiyor. Sivil bir anayasa değişikliği yapılmalı. Yapılacak Anayasa değişikliğinde kesinlikle hiçbir siyasi partinin yer almasını istemiyoruz. Partimizin Genel Başkanımızın açıklamaları ile ülkeye duyurduk, sadece kendi işlerine yarayan kısımların değişmesini istemiyoruz."
Daha sonra İl Divan Toplantısında bir konuşma yapan Gazeteci Yazar Ekrem Kızıltaş, Milli Görüş'ten ayrılarak yaklaşık 8 yıldır ülkeyi yöneten mevcut hükümetin icraatlarını ve yanlışlarını eleştirdi.