Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Zonguldak İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kartal, partinin kuruluş sürecinden bu yana yapılan çalışmaları anlattı. “Siyaset, halkın iradesinin nabzında tutulduğu sürece anlam kazanılabilir” diyen Kartal, “Araştırma şirketlerinin seçim nabzını tuttuğu bu günlerde yapılan platformda barajdan dolayı ‘oyum boşa gider’ endişesi olmadığından Halkın Sesi Partisi gerçek olan gücünü ortaya çıkmaktadır” dedi.  Kartal, pati binasında yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Halkın Sesi Partisi 1 Kasım 2010 tarihinde kuruldu. Çok kısa bir süre içinde ilk büyük kongresini 28 Kasım Pazar günü Ankara Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirdi. Büyük Kongremiz yapıldığı 28 Kasım 2010 tarihinden itibariyle tamamına yakın ilimizde kuruluş işlemleri kanunu aradığı şartlarda gerçekleşmiş olup, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak seçime katılma hakkımız Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtları ile de kesinleşmiştir. Yaklaşan seçimler öncesinde memleketimizde yürütülen siyasi ve politik hareketler hızla doruk noktasına ulaşıyor ve akabinde yapılacak olanlar ve de yapılmak istenenler su yüzüne çıkıyor. Bilinmelidir ki, araştırma şirketlerinin seçim nabzını tuttuğu bu günlerde yapılan platformda barajdan dolayı ‘oyum boşa gider’ endişesi olmadığından Halkın Sesi Partisi’nden, yani bizlerin gerçek olan gücümüz ortaya çıkıyor ve de böyle olması için elimizden gelenin yapılacağından tüm kamuoyunun bilmesini isterim.”
“PARTİMİZ OYUNU
ARTIRACAK”
Siyasetin halkın iradesinin nabzında tutulduğu sürece anlam kazanılabileceğini belirten Başkan Kartal, “Bizler HAS Parti olarak tüm memleketin her bir bireyin nasıl hayata geçmesini hareket etmesinin ve nasıl bir oluşuma yarar sağlayacağını anlatmak ve hayata geçirmesini sağlamak için varız. 
Partimizin izlediği tutarlı ve sevi-yeli siyaset üslubu ve tarzı ile geniş kitlelerce beğeni ve takdir görerek oyunu artırmaya devam edecektir. Bizlerde parti teşkilatı olarak halkın teveccühüne layık olmaya gayret edeceğiz. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılacak olan seçimlerin herkes için hayırlı olmasını dileriz” dedi.