TERSANELER BÖLGESİ: 15 Yaşındaki gemilerden başkası açık denizlere inemiyordu, bir karar çıktı 32 yaşındaki gemiler sefer yapıyor, yeni gemi yapmaya ihtiyaç kalmadı. Bu tersanelerde de tabiî ki bir sakatlık var. Her şeyin enflasyonu olduğu gibi bunun da enflasyonu oldu. 182 tane doğdu bütün armatörler biranda tersaneci oldu, nerede para çok, oraya herkes daldı.

DİNİ İMANI OLUYOR: 7’nci ayın 11’inde DDY arazisine 12 metrenin üzerinde adalet sarayı yapılıyor, Adliye binası yapımında Ereğli 11. sıradaydı ama arsa bulamadık. Ereğli-Kandilli yolunu bürokrasi engelledi, Kdz.Ereğli-Devrek yolunu 3 defa ihalesi yapıldı, adam iflas etti, ora ile ilgili 282 dosya mahkemenin önünde, kamu davası açılmış geçilmiyor. Para var ya para herkesin dini imanı oluyor.

TERBİYEYE DAVET: Eşimin adına geçenlerde bir okul temeli attık. Bir mesele oldu orada basit bir şeydir takılmayın Kilimli’den platform gelmiş bunu mesele yapıp birbirimizin hayatını açıkça namusunu kirletecek kadar resimleri gazetelere taşıyorlar. Ereğli’de gazetecileri yeniden vicdana davet ediyorum, terbiyeye davet ediyorum, namuslu olmaya davet ediyorum hepsini değil herkes kendi yerini bilir.

YÜRÜYÜŞLERİ DEĞİŞTİ: 24 saat telefonum açık oldu, bundan sonra da açık olacak. Ben hiç numaramı değiştirmedim, daha yeni aday olanlar haftada 1 telefon değiştiriyorlar. Daha seçilmedi herkes için söylüyorum, yürüyüşü değişiyor. Ben hak ve halk adına milletvekilliği yaptım.

ÜNİVERSİTE KAPI AÇAR: Biz bir yere kadar getirdik Ereğli-Devrek, Ereğli-Kandilli yolu ihale edilecek, hepsi yapıldı, yola girdi, Kdz. Ereğli hastanesi ihale edilecek, orada da her şey yolunda. DDY’deki arazide de bir şekil olacak bundan sonra bir eksiğimiz var Ereğli’de bir üniversiteyi nasıl birlikte ayağa kaldırırız.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Pazar günü Sevgi, Barış, Dostluk Düğün Salonunda Muhtarlar Derneği’nin kongresine katıldı, kimseye kırgın olmadığını belirterek çeşitli eleştirilerde bulundu, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalara yer verdi. Muhtarlar Derneği Başkanının 32 dakikalık faaliyet raporuna ilişkinde, “Çok uzun konuştu herkese teşekkür etti, konuşması amacından saptı” sözleri ile yorumlayarak sözlerine başlayan AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan şu açıklamalara yer verdi:

“BENDE ÜZÜLDÜM”

Çöp sorunu ile ilgili bir başlangıç yapıldı, eksiği, noksanı var mıydı? vardı. Kozlu ve Kilimli şuanda denize akıyor, Zonguldak’ın deşarj sistemi yok. Bir şehir düşünün daha yeni ihalesini yaptık 5 yıldan beri 3 deniz ülkesi 22 milyon Euro’luk ihalesi yapıldı merkez dahil edildi Kozlu ve Kilimli’yi entegre edemedik. Karadeniz o pislikten kurtulacak. Herkesin beyninde gerçekler var. Tersane hiç yoktu, bugün var. Şuan 722 arkadaş çalışıyor, dün yoktu bugün var. Dünyadaki 15 yaşındaki gemilerden başkası o açık denizlere inemiyordu, bir karar çıktı 32 yaşındaki gemiler sefer yapıyor, o zaman yeni gemi yapmaya ihtiyaç kalmadı. Bu tersanelerde de tabiî ki bir sakatlık var. Her şeyin enflasyonu olduğu gibi bunun da enflasyonu oldu. 182 tane doğdu, bu plansız değildi, planlıydı. Bütün armatörler biranda tersaneci oldu, nerede para çok, oraya herkes daldı. Ereğli’nin bir demir çeliği olacaktı, pek çok arkadaşımız mağdur oldu bende üzüldüm.

ADALET SARAYI YAPILIYOR

Demir çelik özelleşti, farklı kulvarlarda oldu, devletin elinde olduğu zaman Ereğli’ye daha fazla bakıyordu keşke Çaycuma’daki gibi yapabilseydik. Ben ticaretime devam edeceğim, Ereğli Belediye Başkanı ile beraber olduğumuz zaman Devlet Demir Yolları arazisini kazandırdık. 7’nci ayın 11’inde oraya güzel bir 12 metrenin üzerinde adalet sarayı yapılıyor, Adliye binası yapımında Ereğli 11. sıradaydı bunun yapılması için ama arsa bulamadık.
Ereğli-Kandilli yolunu bürokrasi engelledi, Kdz.Ereğli-Devrek yolunu 3 defa ihalesi yapıldı, adam iflas etti, 32 +16 km’si asfalt yapıldı, 282 dosya mahkemenin önünde, kamu davası açılmış geçilmiyor. Para var ya para herkesin dini imanı oluyor, kimse fırsat verip de yolu açmıyor, kim baba dağına çıkarsa ben onu görürüm.

“NAMUSUNU KİRLETECEK
RESİMLERİ GAZETELERE TAŞIYORLAR”

Ben siyaseti daha rahat özgür yapacağım, arkama sağıma soluma baktığım zaman Ereğli’de doğmadım Ereğli’de 4 evlada sahip oldum, en büyük servet. Eşimin adına geçenlerde bir temel attık, Allah razı olsun katkıda bulanan herke se. Bir mesele oldu orada bir basit bir şeydir takılmayın Kilimli’den platform gelmiş bunu mesele yapıp birbirimizin hayatını açıkça namusunu kirletecek kadar resimleri gaze-telere taşıyorlar. Ereğli’de gazetecileri yeniden vicdana davet ediyorum, terbiyeye davet ediyorum, namuslu ol-maya davet ediyorum hepsini değil herkes kendi yerini bilir.

SİYASETE KALİTE GELSİN

Siyasete kalite gelsin, dürüstlük gelsin, hoşgörü gelsin. Hiç kimseye kırgın falan değilim herkes benim için değerli. Benim abim 5 yıl muhtarlık yaptı, ben yatağa başıma koyduğum zaman 24 saat telefonum açık oldu, bundan sonra da olmaya açık olacak. Hiç değiştirmedim numaramı daha yeni aday olanlar haftada 1 telefon değiştiriyorlar, daha seçilmedi herkes için söylüyorum yürüyüşü değişiyorlar. Ben hak ve halk adına milletvekilliği yaptım. Doğrular belki geç söyleniyor ama doğru geç de söylense takdir ediliyorsa o söyleneni de tebrik ediyorum.

“ÖZAL VİLAYET YAPAYIM DEDİ”

Ereğli’yi vilayet yapalım, güzel. Ereğli’yi vilayet yapmak için Bartın, Karabük gitti. Rahmetli Özal geldi, 1989’da belediye başkanı da adaydı Anavatan Partisi’nden, ben tüccardım, iş bankasının önünde bağırdı, ‘Ereğli’yi bana verin ben vilayet yapayım’ diye. Sen muhtarlar derneği miydin başkanı mıydın neydin? Bugün geç kaldın, bunlar tarih bunlar bir yere sığmaz. Onun için şimdi iktidar partisi Ereğli’ye ikinci sırayı verdi bu da bize nasip oldu, emek verdik, iz bıraktık, eser bıraktık.

KADERE BAK YA!..

Hastane yaptık ihalesini, kadere bak ya Nisan’ın 8’si istediklerine mi veremediler nedir bilmiyorum devlettir kurumdur, iptal oldu. 2-3 Gün önce Toplu Konut İdaresi Başkanına gittim neden iptal edildiğini sorguladım, 20’sinde ihalesi olacak, inşallah temeli atılıyor. Fen Lisesi’ni buraya aldırdık, 33 müteahhit teklif verdi birbirlerini şikayet ettiler o da kamu ihale kurumunda denetimde. Ereğli’de işi yapmak gerçekten zor, Türkiye normalleşiyor Ereğli normalleşiyor.

322 ÇALIŞANIM VAR

Ben ticaret yapıyorum 322 tane çalışanım var. Ereğli’de fabrikada Ankara’daki fabrikada ben özel olarak kimin kime ait olduğunu söylemiyorum. Önümüzde bir seçim var millet takdir edecek Türkiye’nin demokrasi çıtası daha düne kadar belli noktaya gelmiştir. Bu nokta millet yararına yeni anayasa ile daha da şekillenmesini temenni ederiz. Kimi seçerse millet seçsin, kimi önünde eksik görürse de millet onu açıkça bertaraf etsin, millet eliyle gelsin millet eliyle gitsin. Herkesin katkıda bulunması esastır.

OSB’YE ALAPLI SUYU
YETERSİZ KALIYOR

İnanıyorum ki ben ticari hayatımda girdiğim zaman belediye başkanı sanayicilerin yolunu köyler bağlanırsa asfalt yapacağım dedi ben onu talep ediyorum. Topçalı, Hamzafakıllı yolu berbat, Ereğli Belediyesi oradan su getiriyor, Organize Sanayi Bölgesi’nin de suyu yok, Alaplı’nın suyu bize yetmiyor, Ereğli’nin de su vermesi gerekiyor. Üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Biz bir yere kadar getirdik Ereğli-Devrek, Ereğli-Kandilli yolu ihale edilecek, hepsi yapıldı, yola girdi, Ereğli hastanesi ihale edilecek, orada da her şey yolunda. DDY’deki arazide de bir şekil olacak bundan sonra bir eksiğimiz var Ereğli’de bir üniversiteyi nasıl birlikte ayağa kaldırırız. Belki de üniversiteyi kurunca vilayet olmayan yerde üniversite kurulmuyor, özel veya vakıf, bir üniversite belki vilayet olmayı gerekli kılar” sözleri ile konuştu.