AK Parti Zonguldak Milletvekili eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, yeni yapılacak anayasa ile geleceğe daha ferah bir Türkiye bırakarak siyaset hayatına son vereceğini açıkladı.

 

AKP Kdz.Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından parti binasında düzenlenen bayramlaşma törenine  Zonguldak Milletvekili ve eski TBMM Başkanı Köksal Toptan, Milletvekilleri Ercan Candan ile Özcan Ulupınar, belde belediye başkanları, eski AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, eski Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, AKP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, İlçe Başkanı Adem Öztürk, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.

 

Bayramlaşma töreninin açılışını İlçe Başkanı Âdem Öztürk yaptı. Daha sonra sırası ile Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, İl Başkanı Hamdi Uçar, Milletvekilleri Özcan Ulupınar ve Ercan Candan birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda ise birlik ve beraberlik mesajları verildi.

 

BURUK BAYRAM


Köksal Toptan da konuşmasında Türk halkının Kurban Bayramı'na buruk girdiğini söyledi. Hakkâri Çukurca'da yapılan hain saldırı sonrasında hayatını kaybeden Mehmetçiklerin hemen ardından Van'da yaşanan deprem felaketinin büyük üzüntüye yol açtığını dile getiren Toptan, Türk milletinin bu durumlar karşısında bile birlik ve beraberliğini bir kez daha gösterdiğini kaydetti.

 

Toptan, yeni yapılacak anayasa ile geleceğe daha ferah bir Türkiye bırakarak siyaset hayatına son vereceğini ifade etti. Siyaeti böyle bir anayasaya oy vererek bırakmak istediğini kaydeden Toptan şunları söyledi:

 

"Meclis başkanımızın girişimi ile kurulan uzlaşma komisyonu çalışmalarına başladı. Öyle diliyorum, öyle ümit ediyorum ki bu çalışmalar olumlu sonuçlanacak ve el birliği ile büyük bir uzlaşmayla Türkiye yepyeni bir anayasa ile kendisine yakışır bir anayasa yapma imkanını elde edecektir. Böyle bir anayasaya destek veren, oy veren bir milletvekili olarak siyaseti bırakmayı çok arzu ediyorum. Benim çoluk çocuğuma gelecek kuşaklarıma aktarabileceğim en büyük imza, en büyük eser böyle bir anayasaya vereceğim oydur. Eksikliklerimizin başında Türkiye'nin yeni bir anayasa yapması keyfiyeti gelmektedir. Anayasa ile kalkınma arasında çok yakın ilgi var. Sağlım demokrasinin olmadığı hiçbir yerde ne huzur ne de kalkınma vardır. Buna dünyada bir örnek gösterilemez ki, orada demokrasi yok ama halk maddi ve manevi bakımdan refah içinde yaşıyor. O nedenle demokrasi huzur, özgürlük, kalkınma demektir. Demokrasinin de kurumsal en büyük alt yapısı bu unsurları taşıyan bir anayasa demektir. Türkiye artık 1982 Anayasası gibi orası, burası 40 kere değiştirilmiş, yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa ile idare edilmeye müstahak değildir. O nedenle yeni bir anayasa yapımı en büyük sorunumuz, çözmemiz lazım gelen derdimizdir. Bu anayasa AK Parti tüzüğü değil, Türk milletinin yıllarca on yıllarca koruyacağı bir anayasa inşallah olacaktır."

Konuşmaların ardından milletvekilleri partililerle bayramlaştı. Milletvekilleri ve partililer son olarak Eğitim Dede Hacı İbrahim İzmirlioğlu'nu evinde ziyaret ederek bayramını kutladı.