CHP Çaycuma İlçe Başkanı Şeref Köktürk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, öğretmenlerin sıkıntılarından söz ederek, "Öğretmenlerimize insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşama koşullarını iyileştirmek için hemen çalışmalara başlanmalı, başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır bir düzeye getirilmeli,  hak ettikleri ilgi ve saygı tam olarak sağlanmalıdır" dedi.
Yapılan yazılı açıklama şu şekilde:
"24 Kasım, ülkemizde 1981 yılından beri"Öğretmenler Günü" olarak kutlanıyor. Her yıl benzer konuşmalarla, hamasi nutuklarla,sıkıcı ödül törenleriyle kutlanılan "Öğretmenler Günü" toplumda hak ettiği ilgiyi  bir türlü  görememektedir. Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin yolu eğitim ve öğretimde kaliteli ve bilimsel yöntemler kullanmaktan geçer ve sabırlı bir çaba gerektirir.Bu da eğitime daha fazla pay ayırmakla mümkündür.Eğitim sorunlarını çözen uluslar; kültür, sanat, bilim, teknoloji, sosyo-ekonomik alanlarda da kalkınmış ve ilerlemiştir.
Bu olayı gören,kavrayan M.Kemal Atatürk'ün Cumhuriyetin ilk yıllarında başlattığı  okuma-yazma seferberliği, tüm Dünyada hayranlık uyandıran "Köy Enstitüleri" modeli ile devam etmiştir. Tarihin altın sayfalarına "Türk Devrimi" olarak geçen bu eğitim hamlesi 20. yüzyılın en önemli çağdaşlaşma hareketlerinden biridir.Aydınlanma Dönemi diye bilinen bu süreçte toplumsal bilinç artmış, öğretmen ise toplumun en saygın ve en güvenilir bireyi konumuna yükselmiştir.
OECD raporuna göre;Türkiye'deki eğitim emekçileri, OECD üyesi ülkelerdeki eğitim emekçilerine göre daha fazla çalışmakta, daha çok öğrencinin sorumluluğunu üstlenmekte  ve  daha fazla yıpranmaktadır. Türkiye'deki öğretmenler gelecek kaygısı taşımakta sosyo-ekonomik koşulları giderek daha da kötüleşmektedir.
Öğretmen, köyünde, kentinde, ülkenin her yerinde bin bir zorluk,yokluk ve yoksulluk içinde, kimi zaman canı pahasına görev yapan kişidir.
Yıllar içinde uygulanan yanlış ekonomik politikalar ve tercihler sonucu ekonomik ve sosyal açıdan çökertilen eğitim emekçileri, geçinebilmek için ek iş yapmak zorunda kalmaktadırlar. Bu ülkenin bir anlamda geleceğini yetiştiren öğretmenlerin garsonluk, pazarlamacılık, seyyar satıcılık?vb ek işler yapmak zorunda bırakılması siyasi iktidarların en büyük ayıbıdır.  Öğretmenlerimize insanca yaşayabilecekleri, nitelikli hizmet verebilecekleri çalışma ve yaşama koşullarını iyileştirmek için hemen çalışmalara başlanmalı, başta maaşlar olmak üzere mesleki ve özlük hakları insan onuruna yaraşır bir düzeye getirilmeli,  hak ettikleri ilgi ve saygı tam olarak sağlanmalıdır.
24 Kasımlar, "nitelikli eğitim için nitelikli öğretmen" anlayışının ve kamusal eğitimi savunan yaklaşımın simgeleştiği bir gün olarak öne çıkmalı, eğitim tartışmalarının yapıldığı forumlar haline gelmelidir. Öğretmenlerimizin ' Öğretmenler Günü ' Kutlu Olsun."