Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, yurt genelinde 58 şubelerinin bulunduğunu belirterek, siyasi bir oluşum ve düşüncede olmadıklarını söyledi.

Alaplı Tüm İşçi Emeklileri Derneği Şubesinin 1. Ola ğan Genel Kuruluna katılan Tüm İşçi Emeklileri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, yurt genelinde 58 şubelerinin bulunduğunu belirterek, hiçbir siyasi kuruluşun arka bahçesi olmadıklarını söyledi.  İşçi emeklilerinin aylıklarının günün şartlarında emekliyi rahat ve refah içersinde yaşatacak oran ve seviyede olmadığını söyleyen Çalışkan şunları söyledi: Yurt düzeyinde 58 Şubeye ulaşan Derneğimiz emeklilerin sorunlarını çözmek için her düzeyde gerekli çalışmaları yapmaktadır. Derneğimiz hiçbir zaman siyasi bir kuruluşun arka bahçesi olmamıştır. Her siyasi kuruluşa aynı mesafede durmayı başarmış, emeklinin hakkını savunmayı ön planda tutmuştur. Bu tarafsız tutumu dolayısıyla Derneğimiz tüm kuruluşlar arasında saygınlık kazanmış ve çığ gibi büyümüştür. Ülkemizde aile nüfusu çok olan emeklilerimiz ekonomik sıkıntıdan yakınlarının yardımlarıyla geçinmeye çalışmaktadır. Emeklilere de sendikal hak verilmelidir. 24 Milyon oy gücü görmezden gelinemez. Emekli aylıklarının artışlarında mili gelirden pay verilmesi istiyoruz. Biz emekliler olarak ezilen bir kesim değil gururla yaşayan emekliler olmak istiyoruz.
Hükümet her kesime değişik adlar altında birçok zamlar vermiş olmasına karşın işçi ve Bağ Kur emeklilerini bu ülkede yaşayan vatandaş olarak yok saymıştır. Biz emekliler de bu ülkenin evlatlarıyız. Bizleri sadece seçim zamanında oy ağacı olarak görmeyin diyoruz. Emeklilere iyileştirme düzenlemesi getirilerek, mağduriyetimizin giderileceğine dair başbakanımız ve çalışma bakanımızın verdiği sözü yerine getirmelerini istiyoruz. 650 YTL ve 730 YTL arasında maaş alan 2000 yılı öncesi emekliler için hizmet ve ödenen prime dayalı bir iyileştirme yasası çıkarılarak intibaklarımızın yapılmasını, adil ve adaletli bir iyileştirme ile maaşlarımızın belli bir standarda çekilmesini bekliyoruz"