Sahte müfettiş skandalı ile Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün güvenilirliğini kaybettiğini, öğretmen evini açarak güven tazelemek isterken yine basiretsiz ne yaptığını bilmeyen yönetimi ile basına malzeme olduklarını belirten Eğitim-Sen öğretmenler gününü değerlendirdi.

 Eğitim-Sen Kdz.Ereğli İlçe Temsilcisi İbrahim Koç, öğretmenlik mesleğinin uluslar arası anlamda kutlanan gün 5 Ekim dünya öğretmenler günü olmasına karşın 12 Eylül sonrasında ilan edilen 24 Kasım öğretmenler gününün bugüne kadar öğretmenlerin en temel sorunlarının bile gündeme geldiği resmi bir gün olarak görüldüğünü söyledi. Eğitim-Sen'in öğretmenler gününü 12 Eylül zihniyetinin ürünü olan 24 Kasım'ı değil dünya öğretmenlerinin evrensel günü olan 5 Ekim'i kabul ettiğini söyleyen Koç, söz konusu tarihte dünyanın çok sayıda ülkesinde eğitim emekçilerinin uluslar arası dayanışma ve mücadele günü olarak öğretmenler gününü kutladığına dikkat çekti.

HAK KAYIPLARI YAŞANDI

Koç yaptığı açıklamasında şunları söyledi: Her 24 Kasım'da öğretmenliğin kutsallığından, onurlu bir meslek olduğundan söz edilerek bildik ezber cümlelerin kullanılması, eğitim emekçilerini ciddi anlamda rahatsız etmektedir. Yüz binlerce eğitim emekçisinin sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için yıllardır adım atmayanların, öğretmenlerin gerçek sorunlarını görmezden gelenlerin hamasi nutuklarını daha fazla dinlemek istemiyoruz. 10 yıllık AKP iktidarı döneminde eğitim emekçilerinin çalışma koşullarında ve özlük haklarında ciddi gerilemeler ve hak kayıpları yaşanmış, var olan haklarımızı ortadan kaldıran bir dizi düzenleme hayata geçirilmiştir.  AKP hükümeti kamuda yaşanan dönüşüm uygulamalarına paralel olarak, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda yapılmak istenen değişikliklerle iş güvencemizi kaldırmanın ve bizleri göstereceğimiz bireysel performansa göre çalıştırmanın hesaplarını yapıyor. Öğretmenlerin, okul idarecilerinin ve hizmetlilerin daha fazla çalışabilmelerinin önünü açmak, birbiriyle rekabet eder hale getirmek ve çalışmalarının her aşamasında denetlenmelerini sağlamak amacıyla gündeme getirilen eğitimde performans değerlendirme uygulamaları önümüzdeki dönemden itibaren uygulanmaya başlanacak. Bir taraftan eğitim emekçileri esnek, güvencesiz ve angarya çalışmaya mahkum edilmek istenirken, diğer taraftan 300 bini aşkın işsiz öğretmen kadrolu olarak atanmayı ve mesleklerini yapmayı beklemektedir. Bugüne kadar 36 işsiz öğretmen ataması yapılmadığı için intihar etmiştir. AKP hükümetinin halen çalışan ve atama bekleyen öğretmenlerin yaşadığı sorunları taleplerini görmezden gelmesi kabul edilemez.

MÜCADELE ETMEYE ÇAĞIRIYORUZ

Eğitim Sen, Türkiye'nin dört bir yanında, yıllardır yaşadıkları bütün olumsuzluklara rağmen fedakarca çalışan eğitim emekçilerinin, insanca yaşayabilecekleri bir yaşam ve nitelikli eğitim yapabilmesinin mücadelesini vermeyi tüm engellemelere ve baskılara rağmen sürdürmeye kararlıdır. Eğitim Sen olarak, sadece öğretmenlerin değil, kötü ve sağlıksız koşullarda çalışan; hakları gasp edilen; sürgünlere ve soruşturmalara maruz kalan eğitim emekçilerinin; parasız eğitim ve demokratik üniversite istediği için tutuklanan; eğitime erişemeyen milyonlarca çocuk ve gencimizin ve onların ailelerinin de taleplerinin takipçisi olmayı sürdüreceğimize söz veriyor, tüm eğitim ve bilim emekçilerini kamusal, bilimsel, laik ve anadilinde eğitim hakkı için birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

SAHTE MÜFETTİŞ SKANDALI

İlçemizde başlı başına bir sorun haline getirilen öğretmen evi nihayet açılması beklenmektedir. Özellikle sahte müfettiş skandalı ile güvenilirliğini kaybeden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen evini açarak güven tazelemek isterken yine basiretsiz ne yaptığını bilmeyen yönetimi ile son on gündür basına malzeme olmayı başarmıştır. İlçemizde öğretmenlerin öğretmen evinin açılması konusunda ümitlerini kestiği bir süreçte, ne oldu da kamu kurumları öğretmen evinin açılması için bir anda seferber olur hale geldiler. Bizler öğretmen evinin açılmasında bu koşulların oluşmasını sağlayıcı hamlelerde bulunan kişi ve kurumlara ilçemizdeki öğretmenler adına teşekkür ederiz.