CHP Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara ve beraberindeki Kadın Kolları üyeleri, Ramazan ayı boyunca oruçlarını vatandaşlarla beraber açmaya özen gösteriyor. Evlerinde hazırladıkları yemekleri daha önceden tespit ettikleri evlere götürerek vatandaşlarla iftar sofralarını paylaşıyorlar.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Devrek İlçe Kadın Kolları Başkanı Emine Kara , Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu'nun direktifleri doğrultusunda CHP'li gençlerimizin Türkiye genelinde başlattıkları kampanyanın paralelinde biz CHP Kadın Kolları olarak da ilçemizde yaşayan dar gelirli yurttaşlarımızın sofralarına konuk oluyoruz. Bizlere gönlünü sofrasını açan tüm ailelerin o kapısını çalacak ve evlerine konuk olacağız. Başlattığımız bu uygulamayı Ramazan Bayramı'na kadar sürdürecek, daha sonra da soframızı paylaştığımız yurttaşlarımızla bayramlaşacağız dedi.
İlçe Kadın Kolları yönetimini yalnız bırakmayan CHP Zonguldak Milletvekili Aday Adayı Songül Malkoç da, yaptığı açıklamada, "Hep beraber yaşamakta olduğumuz Ramazan ayı; hoşgörünün, sabrın, doğruya yönelmenin, birlik, beraberlik ve kardeşliğin simgesi tüm İslam aleminin bayram ayıdır. Oruç, fitre ve zekat, namaz ibadetlerini içten duygularla yerine getirdiğimiz, ailede ve toplumda dayanışma kültürünün arttığı bu günleri geçmişte olduğu gibi şimdide Ramazan ruhunu yaşayarak halkımızla beraber geçirmeye gayret ediyoruz. Kadın Kollarımızın bu anlamlı çalışması doğrultusunda da ekmeğimizi ve kabımızı paylaşarak hemşehrilerimizle iftar sofralarında beraber olacak ve onların sorunlarını dinleyip çözüm üretmeye çalışacağız. 'Soframızı Size Getiriyoruz' sloganıyla ülke genelinde başlattığımız bu kampanya doğrultusunda, bu konudaki kaynakları doğru kullanmayarak sosyal devlet anlayışından uzaklaşan hükümetin eksikliklerini de bir nebze olsun kapatmaya çalışıyoruz. Ben bu vesile ile de vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının Ramazan ayını en içten duygularla kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dileklerimle sevgiler ve saygılar sunarım dedi.