* Tersaneler projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Burada birileri tersanelerin yerini aldılar. Ama bugüne tek bir çivi dahi çakılmadı" dedi.

* Erdoğan, Alaplı'ya özel sektör tarafından yapılması düşünülen liman projesinin belli bir noktaya geldiğini projenin önünün açılması noktasında katkıda bulunmak istediklerini belirtti.

AKP Alaplı İlçe Teşkilatı'nın bayramlaşma programına katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, ilçe gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Parti binasında düzenlenen bayramlaşma programına, TBMM eski Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan, Polat Türkmen, AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, İl Başkanı Hamdi Uçar, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Erol Şahin, AK Parti Alaplı İlçe Başkanı Faruk Çaturoğlu, yönetim kurulu üyeleri, il genel meclis üyeleri ile belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı. Bayramlaşma programında konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Alaplı'ya özel sektör tarafından yapılması düşünülen liman projesinin belli bir noktaya geldiğini projenin önünün açılması noktasında katkıda bulunmak istediklerini belirten Erdoğan, "Alaplı'da önümüzdeki günlerde özel sektör tarafından bir liman projesi inşaatına başlanacak. 250 milyon dolarlık bir inşaat özel sektör bunun içerisinde yoğun çalışmalar yaptı. Kurum görüşleri bitmek üzere sadece DLH'nin bu konuda bir görüşü bekleniyor. Ama bu bitmeden önce Alaplı'da 15 gün önce bir bilgilendirme toplantısı oldu. Tabi ki bunun ne olduğu, kim olduğu, nasıl olduğu içerisinin gerçekten dolup olmadığı anlaşılması için basının önünde kamuoyu ile paylaşıldı. Edindiğimiz bilgilere göre, 20'nin üzerinde firmanın katıldığı özel sektör tarafından yapılacak olan liman projesi belli bir noktaya geldi. Bu noktadan sonra da DLH'nin da görüşü alınarak bunun önünün açılması noktasında sizlerle de istişare yaparak katkıda bulunmak istiyoruz" dedi.
Alaplı tersaneler projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Burada birileri tersanelerin yerini aldılar. Ama bugüne tek bir çivi dahi çakılmadı. Bunun sebeplerini biliyorsunuz. Dünya krizi var. Önümüzdeki günlerde artık bir adım atılır mı, atılmazsa belki yeni açıkça taliplilere de devir edilebilir. Yine Alaplı'nın bu konuda bir yat imalatçıları kooperatifinin ahşap yat tersanesi inşaatı var. Onların ÇED raporu işlemleri bitti. Onlardan da somut adımların atılmasını bekliyoruz" diye konuştu.

ALAPLI'DA LİSE İHTİYACI
Alaplı'da lise ihtiyacının giderilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Alaplı'da bir lise eksikliği var. Bu konuda Milli Eğitim Müdürümüz ve ilçe başkanımız bize geldiler. Milli Eğitim Bakanımız ile görüştük. Alaplı Çok Programlı Lisesi'nin yapımı ve 2011 programına alınmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor" dedi. Alaplı ilçe merkezi ve Fatih Mahallesi'ni birbirine bağlayacak olan köprü yapımı hakkında bilgiler veren Erdoğan şöyle konuştu:
"Yol çalışmalarımız devam ediyor. Burada Fatih Mahallesi'ne köprü yapımı konusunda geçenlerde Ulaştırma Bakanımız gelmişti. Eski Meclis Başkanımız da bunu hatırlatmıştı. Bu yolu yapan ilgili firma yetkilisi ile de eski meclis başkanımızın da talimatıyla söyledik. Bakanımız da LİMAK Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'e de söyledi. Bu konu takibimizdedir."