Zonguldak Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ve yönetim kurulu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret eti.
Ziyaret sırasında Yesari Sezgin, üniversite ile kentin bütünleşmesi konusunda sosyal faaliyetlerin artırılması gerekliliği hususuna dikkat çekerek Kent Konseyi ve üniversitenin birlikte yapacağı etkinliklerin bu konudaki önemini vurguladı. Kent Konseyi bünyesinde oluşturulan ve çalışmalarına başlayacak olan AB fonları ve Hibe Projeleri çalışma grubu için üniversitenin desteğini isteyen Sezgin'e Rektör Özer olumlu cevap vererek katkı sağlayacaklarını bildirdi. Üniversite Öğrenci Konseyi ve Öğrenci Klüpleri ile Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin bir araya getirilerek çalışmalarında birbirine destek olmalarının olumlu olacağı düşünülerek bu konuda da karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu. Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin'in görüşünü sorması üzerine Rektör Özer, lavuar alanı projesinde yer alan sergi ve konferans salonları ve sanat galerileri gibi kültür tesislerinin bazılarını üniversite olarak gerçekleştirme konusunu prensip olarak uygun gördüklerini de sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Kent Konseyi'nin çalışmalarını desteklediğini ve Karaelmas Üniversitesi olarak birlikte çalışarak somut projeler üretmek isteklerini ifade etti. Özer, “Kent Konseyi bizim için ve Zonguldak için çok önemlidir.
Kentin büyümesi ve üniversitemizin güçlenmesi için birlikte çözüm önerileri ile somut çalışmalara adım atmamız gerekiyor. Kent Konseyi'ne yeni dönemlerinde de başarılar diliyorum” dedi.