Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, belediye’ye birikmiş borcu bulunan mükelleflere,  6111 sayılı “Bazı Alacakların Yapılandırılması”nı da kapsayan Kanun’dan faydalanmak için sürenin 2 Mayıs’ta sona erdiğini bir kez daha hatırlattı.
Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, “Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen, “Bazı Alacakların Yapılandırılması”nı de kapsayan 6111 sayılı Kanun’dan yararlanma süresinin 2 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatarak, “Belediyemize birikmiş borcu bulunan mükelleflerimiz son günü de beklemeden bir an önce yapılandırma için başvurularını yapsınlar. Süresi içinde borçlarını yapılandırmayan mükelleflerimiz, borçlarını eski haliyle yani gecikme faizleriyle birlikte ödemek zorunda kalacaklardır” dedi.
Borçlu mükelleflerin  mağdur olmamaları için 2 Mayıs 2011 tarihine kadar belediye  gelir servisine müracaat etmelerinin kendi menfaatlerine olacağını kaydeden Çimenoğlu, şöyle konuştu:
“Bilindiği gibi kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen 6111 sayılı Kanun, yürürlüğe girdi. Bu Kanun’a göre, Belediyemize 2010 yılı sonuna kadar, yani 31 Aralık 2010 tarihine kadar birikmiş borcu bulunan mükelleflerimizin bu borçları, başvurularını yapmaları halinde gecikme faizleri affedilerek, TEFE, TÜFE artış oranları dikkate alınarak yeniden yapılandırılacak ve 36 eşit taksite kadar ödeme imkanı sağlanacak. Bu Kanun’dan faydalanma süresi 2 Mayıs’ta sona ermektedir ve 2 Mayıs’a da sadece 10 gün kalmıştır. Alaplı Belediyesi’nin vadesi geçmiş faizleriyle birlikte, mükelleflerden yaklaşık 2.000.000 lira alacağı var. Borçlu mükelleflerimizin tamamının bu borçları Kanun gereği yapılandırıldığında bu rakam 1.350.000 liraya düşecek. Yani, toplam 650 bin lira gibi büyük bir rakam bu Kanun ile birlikte silinmiş olacak. Borçlu mükelleflerimiz de bu miktarı 36 eşit taksitte ödeme imkanı bulacaklar. Belediyemize borçlu olan mükellef sayısı 1430 kişidir. Şu ana kadar 282 mükellefimiz, başvurusunu yaparak, toplam 48 bin lira ödeme yapmak suretiyle borcunu taksitlendirmiştir. Başvurusunu yapmayan mükellef sayısı ise 1148’dir ve yapılandırıldıktan sonraki toplam borçları 1.068.000 liradır. Borçlarını yapılandıran borçlu mükelleflerimize, ödeyebilecekleri miktara uygun taksitlendirme seçenekleri de sunuyoruz. Kanun’dan faydalanmak için sadece 10 gibi kısa bir süre kalmışken, borçlu mükelleflerimizin ‘yapılandırma’ için başvurularını son güne bırakmamalarını rica ediyoruz.  Son gün yığılma olacağından daha nitelikli hizmet verebilmemiz için vakit geçirmeden başvurularını yapmalarını öneriyoruz. 2 Mayıs’a kadar Belediyemiz gelir servisi veznelerinin açık olacağını da özellikle belirtmek istiyorum. Eğer bu kadar kolaylığa rağmen, borçlu mükelleflerimiz başvuru yapmayarak Kanun’dan faydalanmaz ise, borçları eski haliyle yani gecikme faiziyle birlikte, icra, tahliye, haciz, banka hesaplarına el koyma gibi yasal işlemler uygulanmak suretiyle tahsil edilecektir. Borçlu mükelleflerimizin mağdur olmamaları için 2 Mayıs tarihine kadar Belediyemiz gelir servisine müracaat etmelerinin kendi menfaatlerine olacağını bir kez daha hatırlatıyorum.”