Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, Yönetim Kurulu adına bir açıklama yaparak Anneler Günü'nü kutladı.

Alabaş'ın açıklaması şöyle;

Bağlılığın, karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi annelerimizin yüreklerini sevgiyle doldurmak, onların şefkatine, ilgisine ve sevgisine layık olabilmeye çalışmak en büyük görevimizdir.

Hayatımız boyunca vazgeçemediğimiz, güven ve desteğini aradığımız, yanında huzur bulduğumuz, sevgisini hiçbir şeye değişemeyeceğimiz annelerimize, hak ettikleri ilgi ve saygıyı her zaman göstermeliyiz.  Varlığıyla hayata anlam katan, şefkat dolu yüreğiyle çocuklarına yol gösteren annelerimizin hakkı hiçbir şekilde ödenemez.

Annelerimizin yüzlerinden gülümsemeyi eksik etmemek, onları mutlu etmek, emeklerinin boşa gitmediğini göstermek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük armağandır. Onların gülen yüzleri bizler için de en değerli hazinedir.

Evlatlarını ülkemizin kalkınması ve savunulması uğruna şehit veren, acılarını yürekten paylaştığımız annelerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yüreği yaralı ve gözyaşı hiç dinmeyen, ülkemizin kalkınması ve savunulması için gözünü kırpmadan şehitlik mertebesine ulaşan maden işçilerimizin, Mehmetçiklerimizin ve güvenlik görevlilerimizin geride bıraktıkları aziz anneler, şehitlerimizin bize emanetidir.

Sevgisi kalplerde sonsuza dek yaşatılacak olan tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor, ellerinden öpüyor, sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.